Secrete pentru un somn usor si o piele frumoasa

Chiar si oamenii care reusesc sa doarma 8 ore pe noapte, se pot trezi simtindu-se ca si cum nu s-ar fi odihnit deloc, sustin specialistii americani in tulburari ale somnului. Important este sa incerci sa obtii somnul dulce, odihnitor pentru a nu te mai simti obosita tot timpul si fara chef.
  • Publicat:
Secrete pentru un somn usor si o piele frumoasa
Secrete pentru un somn usor si o piele frumoasa

„Mosul Ene, pe la gene, ne aduce somnu-alene, pleoapele usor le-nchide, somnul dulce ne cuprinde…” Toata lumea vorbeste despre cele 8 ore de somn pe noapte. Se pare insa ca si mai importanta este calitatea somnului. Iata cateva secrete ca sa te odihnesti mai bine, sa ai pielea frumoasa si sa te trezesti energizata.

Chiar si oamenii care reusesc sa doarma 8 ore pe noapte, se pot trezi simtindu-se ca si cum nu s-ar fi odihnit deloc, sustin specialistii americani in tulburari ale somnului. Important este sa incerci sa obtii somnul dulce, odihnitor pentru a nu te mai simti obosita tot timpul si fara chef. Tine insa cont de cateva recomandari si vei avea vise frumoase.

Nu tine o lumina deasupra capului – lumina suprima secretia melatoninei, hormonul care-i spune creierului ca este timpul pentru somn. Daca este indeajuns de multa lumina, creierul primeste ca mesaj ca trebuie sa ia startul pentru o noua zi.

Relaxeaza-te timp de 30 de minute – daca esti inca treaza, ridica-te din pat. Mergi intr-o alta camera, aprinde lumina si citeste ceva neinteresant sau incearca cateva exercitii de relaxare. Intoarce-te in dormitor doar atunci cand te simti somnoroasa din nou. Si daca nu vine somnul? Fa un dus si incepe-ti ziua. Atentie! Nu e o catastrofa o noapte sau doua de insomnie. Aminteste-ti, maine este o noua noapte.

Daca trebuie sa te trezesti, fii rapida – iti ia doar un minut sa-ti consulti iPhone-ul. Nu mai trebuie mentionat faptul ca acesta este o sursa de lumina stralucitoare.

Nu te mai uita la ceas – intoarce display-ul cu fata la perete si astfel nu vei cadea prada tentatiei de a te fixa pe un numar care nu face mai fericita situatia in care te afli.

Fa-ti un ceai de macese – un adevarat depozit de vitamina C (stabilizata prin prezenta indeosebi a acidului malic si citric), deoarece contine substante biologic active cu valoare nutritiva deosebita pentru organismul uman. Ar fi util ca produsul sa constituie ceaiul tau obisnuit sau sa-l bei in loc de apa.

Prepara-l prin infuzare din 1-2 plicuri x 1,5 g la 250 ml apa fierbinte timp de 10-15 minute. Se foloseste sub forma de infuzie calda sau rece, indulcita, de 2-3 ori pe zi sau ori de cate ori este nevoie, in cure de lunga durata; este benefic in special primavara. In plus, prin continutul de vitamina C, ii dai pielii acea infuzie de antioxidanti, atat de importanti ca sa ai o piele impecabila.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Andreea Chirila
Andreea Chirilă este absolventă a Facultăţii de Filosofie şi a ocupat timp de 8 ani funcţia de editor coodonator al revistei “Ce se întâmplă, doctore?”. De asemenea, Andreea Chirilă s-a ocupat de rubrica de beauty a revistei, prin pictoriale, articole dedicate tendinţelor din make up, ...
citește mai mult
Cum alegi un produs cosmetic de calitate?
Cum alegi un produs cosmetic de calitate?
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân