Scrub-ul și cremele anticelulitice: ne scapă sau nu de aspectul de coajă de portocală?

Tratamentele ”minune”, precum scrub-ul și cremele anticelulitice, promit să ne scape de aspectul de coajă de portocală. Dar funcționează?
  • Publicat:
Scrub-ul și cremele anticelulitice: ne scapă sau nu de aspectul de coajă de portocală?
Scrub-ul și cremele anticelulitice: ne scapă sau nu de aspectul de coajă de portocală?

Celulita nu este un subiect deloc nou nici pentru femei, nici pentru bărbați. Cu toate astea, deși ne-am lovit de numeroase mituri de-a lungul anilor, ne punem întrebări în privința soluțiilor rapide care promit să ne scape de aspectul de coajă de portocală, precum scrub-ul și cremele anticelulitice.

Știm că printre cauzele apariției celulitei se numără o dietă nesănătoasă, creșterea în greutate, dar și lipsa exercițiilor fizice. Adevărul este că oricât de sănătos și echilibrat am mânca, oricât de activi am fi din punct de vedere fizic, nu vom scăpa niciodată de celulită, ci doar vom reduce apariția ei.

Cum funcționează scrub-ul și cremele anticelulitice?

Hai să ținem o scurtă lecție de anatomie. Celulita este produsă de trei factori biologici: septurile fibroase, laxitatea pielii și celulele grase, pe care oricine le are. Toate acestea se găsesc în epidermp, stratul vizibil al pielii, și în dermă, cel de-al doilea strat. Scrub-ul și cremele anticelulitice pot afecta cele două straturi exterioare.

Cu alte cuvinte, deși există numeroase produse care promit în mod misterios că fac ca celulita să dispară, efectele sunt superficiale și temporare. Pentru a îmbunătăți aspectul celulitei este nevoie să întrerupi sau să alterezi septurile fibroase.

Academia Americană de Dermatologie sugerează că loțiunile și cremele care conțin cel puțin .03% retinol sunt mult mai eficiente. Un alt ingredient care ar putea funcționa este cafeina, care promite să ajute la reducerea aspectului de coajă de portocală, pentru că reduce dimensiunea celulelor grase și ajută la divizarea septurilor fibroase.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân