Masajul scalpului: beneficii și contraindicații

Adevărul este că un scalp sănătos ne ajută să avem un păr sănătos, iar masajul scalpului este o procedură pe care ar trebui să o practicăm mai des.
  • Publicat:
Masajul scalpului: beneficii și contraindicații
Masajul scalpului: beneficii și contraindicații

Poate că înainte nu se punea atât de mult accentul pe îngrijirea scalpului, dar iată că acest pas esențial în rutina de îngrijire a devenit extrem de popular. În ultimul an am observat că se abordează tot mai des subiecte precum folosirea scrub-urilor pe scalp, ce produse de îngrijire putem folosi pentru un scalp sănătos și chiar despre beneficiile masajului asupra scalpului. Adevărul este că un scalp sănătos ne ajută să avem un păr sănătos, iar masajul scalpului este o procedură pe care ar trebui să o practicăm mai des. În fond, este și o activitate relaxantă.

Bineînțeles, pentru masarea scalpului poți opta pentru un instrument în acest sens. De cele mai multe ori, acestea se folosesc în duș, în timp ce speli părul și are rolul de a îndepărta impuritățile și celulele moarte, dar și de a debloca foliculii de păr. Dacă nu dispui de astfel de instrumente de masaj, poți folosi degetele. Îți poți oferi un masaj pe cinste, cu ajutorul mișcărilor circulare.

Masajul scalpului ajută la creșterea părului?

Există studii care vorbesc despre eficiența masajelor asupra scalpului și creșterii părului. În primul rând, atunci când facem acest lucru oferim părului o curățare în profunzime, iar prin mișcările circulare putem îmbunătăți circulația sângelui care ajută la stimularea creșterii părului.

Masajul scalpului nu este indicat însă dacă te confrunți cu afecțiuni de piele precum eczema sau psoriazis sau dacă ai o formă severă de mătreață. Ideal este să consulți medicul dermatolog înainte pentru a evita apariția mai multor inflamații.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”