Scalp sănătos: 5 ingrediente naturale

Iată 5 ingrediente naturale pentru un scalp sănătos pe care le poți folosi dacă ai nevoie de o îngrijire specială sau dacă te confrunți cu probleme grave.
  • Publicat:
Scalp sănătos: 5 ingrediente naturale
Jojoba – este un produs tradițional de îngrijire pentru piele și păr, care este cunoscut pentru propietățile calmante și de hidratare. Este, de asemenea, utilizat de amerindieni pentru tratarea rănilor. Jojoba este un hidratant excelent pentru scalpul uscat, dar ajută și în caz de mătreață, prin hrănirea profundă a porilor pielii și echilibrarea pH-ului acesteia. În acest caz, scalpul trebuie masat cu ulei de jojoba înainte de fiecare șamponare și lăsat să acționeze câteva minute.

Un păr frumos și sănătos are nevoie de îngrijire constantă, de protecție, timp și alegeri înțelepte. Există întotdeauna o soluție, există pași pe care îi poți urma sau obiceiuri pe care le poți adopta cu un singur obiectiv: să îți menții sănătatea părului și a scalpului.

Cea mai mare greșeală pe care o poți face atunci când sesizezi că ai o problemă a scalpului este să o ignori și să crezi ca vă trece de la sine. Scalpul are nevoie de o îngrijire specială, altfel te poți confrunta cu probleme mai grave, cum ar fi mătreața, senzația de prurit, scalp iritat sau descuamat.

Semnale de alarmă. Când nu mai ai un scalp sănătos?

Schimbările de temperatură, folosirea prelungită a uscătoarelor de păr sau a produselor de styling, dar și o sensibilitate la sulfiții duri din șampoane se numără printre cauzele unui scalp cu probleme.

Asemenea tenului, pentru un scalp sănătos se pot obține beneficii vizibile și de lungă durată dacă introduci în rutina ta de îngrijire câteva ingrediente naturale care au proprietăți de calmare, împrospătare și curățare.

  • Mentolul – are propietăți antiseptice și de calmare, fiind folosit ca și ingredient de bază în loțiuni tonice cu efect revitalizant. Mentolul stimulează circulația sângelui. Un bulb de păr bine oxigenat își menține starea de bine, previne îmbătrânirea și pierderea consecventă a părului, și totodată, permite creșterea părului frumos și puternic.
  • Jojoba – este un produs tradițional de îngrijire pentru piele și păr, care este cunoscut pentru propietățile calmante și de hidratare. Este, de asemenea, utilizat de amerindieni pentru tratarea rănilor. Jojoba este un hidratant excelent pentru scalpul uscat, dar ajută și în caz de mătreață, prin hrănirea profundă a porilor pielii și echilibrarea pH-ului acesteia. În acest caz, scalpul trebuie masat cu ulei de jojoba înainte de fiecare șamponare și lăsat să acționeze câteva minute.
  • Cafeina – este un alcaloid și stimulent pentru sistemul nervos central care prelungește ciclul de creștere al părului și,  prin urmare, este folosită pentru a combate pierderea părului. Așa cum arată și numeroase cercetări, cafeina este capabilă să stimuleze creșterea părului in vitro, reducând în același timp, suprimarea vitalității foliculului de păr indusă de testosteron. De fapt, acest hormon și, chiar mai mult, derivatul său dihidrotestosteron sunt implicați în alopecia androgenetică.
  • Galbenele conțin uleiuri eterice și carotenoide și refac celulele deteriorate. Un scrub pe bază de gălbenele îmbunătățește fluxul sanguin la nivelul scalpului, îmbunătățind circulația sângelui. Exfolierea scalpului este cheia unui păr mai sănătos și mai strălucitor, de la rădăcini până la vârfuri.
  • Camforul este o substanță naturală cunoscută pentru proprietățile antipruriginoase. Uleiul de camfor are un efect pozitiv asupra scalpului și accelerează metabolismul celular; ajută la eliminarea matreții și prevenirea apariției ulterioare a acesteia; reglează activitatea glandelor sebacee; vindecă scalpul și întărește părul cu vitamine; acționează asupra structurii părului din interior; ajută în lupta împotriva căderii părului.

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân