Cum tratezi părul mixt: scalp gras și vârfuri uscate sau scalp cu mătreață și vârfuri uscate?

Femeile active se confruntă cu părul mixt, iar asta din cauza transpirației, spălatului și uscatului frecvent, ceea ce afectează aspectul.
  • Publicat:
Cum tratezi părul mixt: scalp gras și vârfuri uscate sau scalp cu mătreață și vârfuri uscate?
Cum tratezi părul mixt: scalp gras și vârfuri uscate sau scalp cu mătreață și vârfuri uscate?

Dacă ai părul cu un scalp gras și vârfuri uscate, deteriorat la uprafață și gras pe dedesubt sau în unele locuri cu fire rebele și în altele extrem de drept, înseamnă că ai un păr mixt. Femeile active se confruntă cu acest tip de păr, iar asta din cauza transpirației, spălatului și uscatului frecvent, ceea ce afectează felul în care părul arată și se simte.

Scalpul este similar pielii de pe față, iar sănătatea lui afectează modul în care părul crește. Vestea bună este că indiferent de tipul de păr pe care-l ai poți crea o nouă rutină care să se potrivească nevoilor tale. Chiar dacă ai un păr uscat și scalp cu mătreață sau un scalp gras și un păr uscat, secretul este ca pentru fiecare problemă să te ocupi separat.

Scalp gras sau rădăcini cu tendință de îngrășare și vârfuri uscate

Atunci când te antrenezi intens, tinzi să transpiri foarte multe, iar scalpul elimină uleiuri naturale. Când transpirația și sebumul se amestecă, cele două nu afectează sănătatea părului, dar spălatul frecvent o face, deoarece usucă scalpul și face glandele sebacee să producă mai mult sebum, mai mult ulei, iar astfel ești tentată să-l speli din nou. Asta înseamnă că în urma spălării, sebumul nu va ajunge niciodată să hidrateze lungimea părului.

Ce trebuie să faci: De fiecare dată când te speli folosește un șampon pentru controlul sebumului. O dată pe săptămână, aplică o mască pentru scalpul gras și o mască pentru vârfurile uscate.

Părul mixt: scalp cu mătreață și vârfuri uscate

Persoanele care se confruntă cu mătreață știu că dacă nu se spală des, acesta va avea un aspect neplăcut. Motivul pentru care apar acei fulgișori în cap este fie pentru că părul este prea gras, fie pentru că este prea uscat. Fungii se hrănesc cu ulei și celule moarte, iar din moment ce scalpul este blocat pentru a-l produce, iar sebumul nu mai ajunge către vârfuri, vârfurile rămân uscate.

Ce este de făcut: Va trebui să te speli zilnic până când vei ajunge să menții mătreața sub control. Masează scalpul folosind mișcări circulare. Astfel, vei crește circulația sângelui în scalp și accelerezi vindecarea lui.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Combate efectele frigului asupra părului
Combate efectele frigului asupra părului
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân