Combate efectele frigului asupra părului

Păr uscat, casant, care se electrizează ușor și fară strălucire. Toate acestea iți sunt cunoscute? Înseamnă că ești familiarizat deja cu efectele frigului asupra părului.
  • Publicat:
  • Actualizat:
Combate efectele frigului asupra părului

Expunerea la frig și tranziția constantă de la căldura din interior la gerul de afară iți vor deshidrata părul și îl vor sensibiliza. Și nu doar că prețioasa ta podoabă capilară se va rupe mai ușor în aceasta perioadă, dar și scalpul tău va fi mai uscat si va produce mătreață.

Cum poți avea grijă de părul tău și cum poți preveni efectele dăunătoare ale frigului? Gabriel Ilie, trainer Londa Professional iți oferă câteva sfaturi care te pot ajuta să iți păstrezi părul sănătos în această perioadă.

Hidratează din belșug!

“Începe cu un șampon hidratant care curăță delicat și ajută firul de păr să rețină apa; continuă mai apoi cu un conditioner din aceeași gamă. Acesta vă hidrata instant și vă face părul mai ușor de pieptănat. Gamele de produse de îngrijire a părului cu efect de hidratare ajută părul uscat și îl protejează împotriva degradării ulterioare.” spune trainerul Londa Professional.

Ulei și conditioner leave-in pentru și mai multă hidratare

“În sezonul rece hidratarea nu este niciodată suficientă când vine vorba despre un păr uscat. Tocmai de aceea după ce ți-ai spălat părul, ideal ar fi să aplici pe lungimi și câteva picături de ulei hidratant sau un conditioner leave-in. Deoarece rămân pe firul de păr, acestea nu fac decât să ofere protecție împotriva tuturor schimbărilor de temperatură și să hidrateze din plin.”, completează Gabriel Ilie.

Folosește un produs leave-in pe bază de ulei de argan și vitamina E, care regenerează părul uscat și deteriorat. Cu o formula ușoară, care nu încarcă, pentru a reface structura firului, oferindu-i un aspect strălucitor, dar și ca să repare vârfurile despicate și a proteja de expunerea la temperaturi scăzute.

Nici produsele de styling nu se folosesc la întâmplare

“Cremele de netezire sunt cele mai porivite pentru această perioadă. Ele oferă protecție termică în cazul folosirii zilnice a ustensilelor de coafat și netezesc cuticula. Un lucru extrem de util în sezonul rece.”, încheie trainerul Gabriel Ilie.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Varză cu Cârnați Oltenești și omletă cu Șuncă Praga și Cotlet Haiducesc