Ai părul uscat? 7 lucruri pe care să le faci

Iată câteva aspecte de care să ții cont în rutina de îngrijire a părului, mai ales atunci când te confrunți cu părul uscat.
  • Publicat:
Ai părul uscat? 7 lucruri pe care să le faci
Ai părul uscat? 7 lucruri pe care să le faci

Nicio femeie nu este prietenoasă cu părul uscat și, de foarte multe ori, nici nu ne dăm seama dacă acesta este deteriorat sau doar are nevoie de mai multă hidratare. Diferența dintre cele două este că părul uscat este provocat din cauza lipsei hidratării, care duce la ruperea lui. Atunci când este ud, se simte ca o gumă, iar atunci când îl coafăm, vârfurile se văd despicate. Iată cum să ai grijă de părul tău pentru a-i oferi hidratarea de care are nevoie.

Folosește un șampon pentru hidratare

Aceste șampoane tind să fie cremoase și cu o textură simplă a cărei formulă conține ingrediente hidratante precum jojoba, argan, avocado migdale sau ulei de sâmbure de caisă. Alte ingrediente mai sunt glicerina și aloe vera.

Nu șampona părul zilnic părul uscat

Între spălări este nevoie de câteva zile ca scalpul să producă uleiurile naturale. Dacă ai părul gras poți folosi un șampon uscat pentru a amâna șamponarea, pentru a absoarbe excesul de ulei și pentru a oferi mai mult volum.

Nu uita de balsam

Balsamul este foarte important pentru lungimile părului și acesta îl ajută să-și refacă structura, dar și să se așeze mai bine.

Masca peste noapte

O dată sau de două ori pe săptămână poți aplica o mască tratament pentru hidratare care să conțină uleiul preferat și o poți lăsa să acționeze peste noapte.

Ia o pauză de la styling dacă ai părul uscat

Știm că sursele de căldură nu sunt prietenoase cu firul de păr. Din acest motiv este mai bine să-l lași să se usuce natural sau să folosești trucuri de styling care nu presupun căldura.

Nu folosi peria dacă ai părul uscat

Peria poate fi înlocuită cu pieptănul de păr, mai ales atunci când aplici balsamul sau masca de păr. Astfel ajuți foarte mult la descurcarea lui.

Nu uita de protecția UV

Poate că nu-i acorzi atât de multă importanță, dar expunerea la soare duce la uscarea firului de păr. Atunci când nu aplici protecție UV, încearcă măcar să folosești o pălărie sau o eșarfă sau să petreci cât mai puțin timp în razele soarelui.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”