Dr. Marian Simion, chirurg estetician: ”Cele mai bune intervenții sunt cele care nu se văd”

Dr. Marian Simion, chirurg estetician, ne vorbește despre intervențiile estetice la nivelul feței și cum ar trebui ele făcute.
  • Publicat:
  • Actualizat:
Dr. Marian Simion, chirurg estetician: ”Cele mai bune intervenții sunt cele care nu se văd”
Dr. Marian Simion, chirurg estetician: ”Cele mai bune intervenții sunt cele care nu se văd”

Imperfecțiunile feței ori semnele îmbătrânirii, vizibile și sâcâitoare, se pot corecta prin proceduri simple realizate în clinicile de chirurgie estetică. Sunt și accesibile, cresc și stima de sine. Tot ce trebuie să faceți e să ascultați sfatul unui specialist, care recomandă retușuri în concordanță cu anatomia fetei. Pentru că cele mai bune tratamente sunt cele care nu se vad.

Buzele, nasul, bărbia, pomeții, șanțurile nazogeniene capătă alte forme prin volumizare cu acid hialuronic ori grăsime proprie. Ridurile din partea superioară a feței se șterg cu toxină botulinică.

“Te poți naște cu asimetrii, fie buza superioară nu are volum, fie ambele au mici denivelări. Corecția estetică, care înseamnă creșterea volumului buzelor, redefinirea conturului și chiar umplerea ridurilor din jurul buzelor, se realizează prin injectarea de acid hialuronic, într-o procedură care durează 30 de minute și nu e deloc dureroasă. Dar, e bine de știut că buze senzuale înseamnă ca augumentarea să fie în concordanță cu dimensiunile feței, nu să pună buzele în prim plan”, arată Marian Simion, chirurg estetician.

Acidul hialuronic și umplerea ridurilor nazogeniene

Acid hialuronic se injectează și pentru umplerea ridurilor nazogeniene, acele riduri de expresie care dau farmec fizionomiei în tinerețe, dar care se accentuează, devin tot mai profunde și cu suprafața mai mare odată cu trecerea timpului. Acidul este folosit și pentru schimbarea formei bărbiei cu gropiță ori a celei aplatizate. Și chiar și nasul se poate corecta cu soluție de umplere. Procedura numită rinocorecție nechirurgicală presupune volumizarea zonelor cu imperfecțiuni ale nasului din naștere ori apărute după o rinoplastie.

“Cantitatea recomandată pentru o intervenție pe o zonă este de o fiolă de acid hialuronic. Dacă nu este suficient, se injectează o altă fiolă, într-o altă ședință. Medicul trebuie să oprească avântul unor pacienți de a injecta un volum mare, rolul lui este de a consilia pacientul, care vine, uneori, cu modele văzute în societate”, precizează chirurgul esthetician.

Toxina botulinică și ridurile de expresie

În partea superioară a feței, toxina botulinică face să dispară riduri de expresie din partea exterioară a ochilor, cele numite “laba gâștii”, și de pe frunte. Însă procedura nu trebuie să conducă la “frozen eyes”, adică la înghețarea frunții pacientului.

“Când dispare mimica din partea superioară a feței nu putem vorbi despre o procedură reușită. E vizibilă imobilitatea frunții și pacientul are un disconfort. Injectarea cu botox dă rezultate remarcabile când cantitatea este folosită cu moderație”, explică medicul Marian Simion.

Volumul pomeților

Stresul provocat de pierderea de volum a pomeților, care duce la obraji scobiți, ori de cearcănele care se adâncesc dispare în urma unei proceduri de injectare cu acid hialuronic sau cu grăsime proprie. Folosirea propriei grăsimi, recoltată de medic din alte zone ale corpului, este din ce în ce mai des folosită în clinicile din România. Este 100% sigură, fără riscul de respingere sau reacții alergice. Grăsimea proprie reîntregește și reîntinerește aspectul pomeților și al cearcănelor și per ansamblu, al feței.

Efectul acestor tratamente minim invazive durează șase-opt luni, ceea ce le face să devină tratamente de întreținere. Medicii esteticieni spun însă că întreținerea intră în reflex pentru pacienți, mai ales pentru cei cărora tratamentele le-au redat încrederea în sine.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân