Glicația: ce este și ce efecte are consumul de zahăr asupra pielii

Aflăm împreună ce este glicația, cum acționează asupra pielii, dar și ce putem face pentru a o combate cu ajutorul produselor de îngrijire și dietei.
  • Publicat:
Glicația: ce este și ce efecte are consumul de zahăr asupra pielii
Glicația: ce este și ce efecte are consumul de zahăr asupra pielii

Nu mai este un secret că prea mult zahăr consumat are efecte negative asupra sănătății. Dar în același timp, prea mult zahăr prezent în dietă, în special în alimentele procesate precum sucuri carbogazoase, cereale sau snacks-uri, sunt asociate mai multor simptome (balonare, creștere în greutate), dar și boli (diabet, boli cardiovasculare, cancere). Există ceva ce este posibil să știi mai puțin, și anume faptul că excesul de zahăr din organism are efecte profunde și asupra pielii, iar procesul poartă numele de glicație. Aflăm împreună ce este, cum acționează asupra pielii, dar și ce putem face pentru a combate glicația.

Ce este glicația?

Glicația este procesul prin care zahărul de atașează asupra fibrelor și proteinelor din organism. Este un proces natural care începe de la vârsta de 20 de ani, chiar și dacă avem un indice glicemic normal, dar dietele bogate în zahăr accelerează formarea moleculelor AGEs, care duc la slăbirea fibrelor de colagen și elastină, iar ca rezultat apar vizibil semnele îmbătrânirii, precum liniile fine, ridurile, decolorarea și subțierea pielii.

Cum pot fi combătute efectele asupra pielii?

Pe lângă faptul că este indicat să urmezi o dietă scăzută în zahăr, o altă modalitate eficientă de a combate efectele glicației este de a crește număruk antioxidanților, atât pe cale orală, cât și prin aplicare lor direct pe piele. Ca ingrediente pentru îngrijirea pielii în acest sens, recomandate sunt vitaminele C, E, A și cocktailurile cu antioxidanți naturali precum extractul de ceai verde, resveratrolul și bakuchiol. Antioxidanții care pot fi luați pe cale orală se regăsesc în fructe și legume.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân