Produse naturale: alternativa eco-friendly a produselor sintetice

Există numeroase motive pentru care să optezi pentru produse naturale în locul celor tradiționale, în special când vine vorba de sănătatea pielii.
19.03.2021 | Necsoiu Alexandra
Produse naturale: alternativa eco-friendly a produselor sintetice
Produse naturale pentru piele: alternativa eco-friendly a produselor sintetice

Industria produselor naturale de îngrijire a pielii este în continuă creștere. Există numeroase motive pentru care să optezi pentru produse naturale în locul celor tradiționale, în special când vine vorba de evitarea substanțelor sintetice dăunătoare. În plus, sunt și o opțiune eco-friendly.

Produse naturale pentru piele: beneficii

Potrivit unui studiu din 2015, produsele botanice sunt o sursă bogată de:

  • vitamine
  • antioxidanți
  • uleiuri esențiale
  • hidrocoloizi
  • proteine
  • terpenoide
  • compuși activi

Potrivit studiului, extractele din plante sunt sigure și o alternativă eficientă a produselor sintetice.

Pentru tenul gras

O rutină pentru tenul gras, cu produse naturale, poate ajuta la reducerea uleiurilor produse de piele. Din fericire, există numeroase metode prin care poți folosi produse naturale pe piele, inclusiv remedii făcute acasă.

Pentru pielea uscată

Nu există nimic mai frustrant decât o piele uscată. Rutina de îngrijire pentru pielea uscată, cu ajutorul poduselor naturale, reduce aacest aspect, dar și efectele căldurii, temperturii, săpunurilor și dușurilor fierbinți, toate declanțatori ai pielii uscate.

Pentru pielea mixtă

Ideal este să eviți produsele care conțin ingrediente ca parfumul, care irită atât pielea uscată, cât și pe cea grasă.

Pentru pielea predispusă la acnee

Pe lângă faptul că economisești bani evitând soluțiile costisitoare, produsele naturale te ajută să previi roșeața, iritațiile și pielea uscată.

Pentru pielea sensibilă folosește produse naturale

Produsele naturale ajută pielea sensibilă să refacă bariera protectoare prin evitarea ingredientelor care produc iritații. În urma unui studiu din 2018 au fost examinate riscurile pielii sensibile asociate produselor care conțin parfum.