Uleiul de ricin și stimularea creșterii părului. Ce efecte are asupra scalpului

Uleiul de ricin este destul de popular în rutina de îngrijire a părului. Dar cât este de eficient și cum acționează asupra scalpului?
  • Publicat:
Uleiul de ricin și stimularea creșterii părului. Ce efecte are asupra scalpului
Uleiul de ricin și stimularea creșterii părului

Dacă dai un search pe Google cu ”uleiul de ricin pentru creșterea părului” vei fi întâmpinată de numeroase articole care-ți vin în ajutor cu metode eficiente care să te ajute în privința căderii părului sau stimulării creșterii lui. Este puțin probabil ca răspunsul pentru căderea părului să stea într-un recipient cu ulei de ricin pur presat la rece, iar înainte de toate trebuie să ne preocupe efectele pe care le poate avea asupra scalpului.

Uleiul de ricin ajută la creștea părului?

Uleiul de ricin conține acizi grași care oferă proteine și nutrienți esențiali pentru foliculii de păr, iar astfel previne apariția inflamațiilor. Acest tip de ulei ajută la sprijinirea sănătății firului de păr și a fibrelor și poate crește circulația sangvină către foliculi. Componenta de acizi grași din acest tip de ulei, care este un acid ricinoleic, poate duce la dilatarea vaselor de sânge. Când acest lucru se întâmplă la nivelul scalpului, crește dilatarea vaselor de sânge și circulația sangvină către foliculii de păr.

Mai mult, conține nutrienți care protejează foliculii de păr de factorii externi care pot distruge sănătatea părului.

Cum acționează asupra scalpului?

Nu este indicat să aplici ulei de ricin pe un scalp care se confruntă cu mătreață. Uleiurile grele precum uleiul de ricin pot întrerupe microbiomul scalpului, iar astfel duce la producerea în exces a bacteriilor dăunătoare. Mai mult, acest tip de ulei are un potențial de iritare, motiv pentru care pot apărea dermatita de contact alergică sau iritații. În funcție de tipul de păr și textura lui, uleiul poate usca firul de păr sau poate bloca procesul de hidratare.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Mituri despre unghii și sănătatea lor
Mituri despre unghii și sănătatea lor
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”