Mituri despre unghii și sănătatea lor

Demontăm astăzi cele mai comune mituri despre unghii și sănătatea lor, de la petele albe care apar pe patul unghial, până la manichiura cu gel.
  • Publicat:
Mituri despre unghii și sănătatea lor
Mituri despre unghii și sănătatea lor

De câte ori nu ai auzit că manichiura cu gel strică unghiile? Sau că acele pete albe care apar pe patul unghial semnalează deficitul unei vitamine? Demontăm astăzi cele mai comune mituri despre unghii și sănătatea lor.

Mituri despre unghii

MITURI DESPRE UNGHII: MANICHIURA CU GEL SAU ACRILIC DISTRUGE UNGHIA

Fals. Singurul lucru neplăcut care se întâmplă la nivelul unghiei este ca aceasta să aibă o textură neuniformă, dar acest lucru se produce în momentul în care procesul de îndepărtare a manichiurii nu este făcut corespunzător. Fie că mergi la salon sau urmezi acest pas acasă, nu uita că un pas important în îndepărtarea ojei cu gel sau semipermanentă este acela de a folosi un buffer pentru a netezi suprafața unghiei.

MIT: RIZURILE DE PE UNGHIE SEMNALEAZĂ O PROBLEMĂ DE SĂNĂTATE

Liniile verticale, acele rizuri, sunt un efect comun care apare în urma îmbătrânirii unghiei. Odată ce înaintăm în vârstă, unghia nu mai absoarbe nutrienții și nu se mai poate hidrata.

MIT: ÎNTOTDEAUNA TREBUIE SĂ-ȚI ÎNMOI UNGHIILE ÎNAINTE DE A-ȚI FACE MANICHIURA

Fals. Îți vine să crezi sau nu, apa deshidratează unghia și sunt șanse foarte mari ca oja să se desprindă mai repede. Evită acest pas.

MIT: PETELE ALBE SEMNALEAZĂ DEFICITUL DE CALCIU

Fals. De cele mai multe ori acesta sunt cauzate de o traumă a patului unghial și tot ce trebuie să faci este să aștepti ca unghia să crească.

MITURI DESPRE UNGHII: TREBUIE SĂ LAȘI UNGHIA ”SĂ RESPIRE”

Unghiile nu respiră. Ele au nevoie de nutrienți, inclusiv oxigen, dar din sânge, nu din aerul din jurul tău, asta pentru a putea crește.

MIT: UNGHIILE GALBENE SUNT MOTIV DE ÎNGRIJORARE

Atunci când patul unghial este galben, de cele mai multe ori este un efect al ojelor aplicate fără o bază. Oja pătează unghia, iar un mod prin care poți preveni acest aspect este acela de a aplica o bază.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”