Cum arată rutina de îngrijire a pielii a unui medic dermatolog

Cum își îngrijește pielea un medic dermatolog? Iată trei sugestii care să te inspire, în funcție de tipul de ten și de nevoile acestuia, ”furate” direct de la specialiști.
  • Publicat:
Cum arată rutina de îngrijire a pielii a unui medic dermatolog
Cum arată rutina de îngrijire a pielii a unui medic dermatolog

Când vine vorba de îngrijirea pielii, ne lovim de numeroase produse pe rafurile magazinelor, dar și în reclamele de pe rețelele de socializare sau chiar recomandările de pe Youtube făcute de diferiți guru ai frumuseții. Așadar, devine un proces copleșitor de a-ți găsi produsele care să se potrivească pielii tale, stilului tău de viață, dar mai ales bugetului. M-am întrebat cum arată rutina de îngrijire a pielii a unui medic dermatolog și am făcut un mic research. Așadar, iată trei sugestii care să te inspire, în funcție de tipul de ten și de nevoile acestuia, ”furate” direct de la specialiști.

Rutina de îngrijire a pielii a unui medic dermatolog

Dr. Joyce Park, medic dermatolog din California- ten mixt

Știm cât de importantă este protejarea pielii de razele UV, motiv pentru care, un produs nelipsit din rutina specialistului este crema cu factor de protecție, cel puțin 30. Mai apoi, continuă să-și protejeze pielea și să prevină procesul de deteriorare cu antioxidanți puternici precum Vitamina C.

”Pun accentul pe vitamina C pentru că este un antioxidant puternic care previne deteriorarea ADN-ului produsă de razele UV, dar și pe factorul de protecție care protejează împotriva procesului de îmbătrânire și a cancerelor de piele”, spune Dr. Joyce Park potrivit Huffington Post.

Înainte de toate își începe ziua cu o curățare a pielii, dar nu atât de profundă pentru că pune preț pe acest pas esențial seara, când elimină murdăria, machiajul și impuritățile.

”Prea multă curățare poate duce la îndepărtarea uleiurilor naturale și astfel ajungem să avem o piele uscată”, explică specialistul.

Dr. Corey L. Hartman, medic dermatolog din Birmingham, Alabama- ten gras, predispus la acnee

Pentru Dr. Corey L. Hartman nu există negocieri când vine vorba de cele trei ingrediente pe care le folosește cu sfințenie pentru tenul său: SPF, antioxidanți și retinol.

”Acestea sunt cele trei ingrediente de care oricine are nevoie; sunt cele mai studiate și care oferă cele mai mari beneficii”, a spus specialistul dermatolog pentru HuffPost.

Dimineața aplică SPF și un ser antioxidant, iar pe timpul nopții retinolul, iar asta pentru că pe timpul zilei pune accentul pe protejarea pielii de radicalii liberi care produc degradarea colagenului, iar pe timpul nopții este nevoie ca pielea să se refacă, motiv pentru care are nevoie de hidratare și procesul de exfoliere și rejuvenare.

Dr. Janet Allenby, specialist dermatolog din Delray Beach, Florida- ten normal/uscat

Specialistul își începe dimineața cu un produs de curățare care să neutralizeze pH-ul pielii, pas urmat de aplicarea produselor cu factori de creștere și antioxidanți, în primul rând pentru a reduce aspectul flasc al pielii și apariția ridurilor fine. Nelipsit și din această ecuație este factorul de protecție, care nu doar protejează pielea, dar datorită texturii poate oferi și hidratare.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”