Detoxifierea scalpului: semne, ingrediente pe care să le folosești

Detoxifierea scalpului este bună pentru curățare și reechilibrarea pH-ul pielii. Așa cum alegi să-ți exfoliezi tenul, la fel și cu scalpul.
  • Publicat:
Detoxifierea scalpului: semne, ingrediente pe care să le folosești
Detoxifierea scalpului: semne, ingrediente pe care să le folosești

M-am lovit în ultima perioadă de foarte multe produse menite să detoxifieze scalpul, așa că m-a împins curiozitatea să aflu ce este această procedură și dacă detoxifierea scalpului afectează sănătatea părului.

Un păr sănătos pornește de la un scalp sănătos, iar asta pentru că i se oferă o bază care să-i permită creșterea cât mai frumos posibil. Detoxifierea scalpului este esențială pentru o curățare profundă și pentru a reechilibra pH-ul pielii. Așa cum din când în când alegi să-ți exfoliezi tenul, la fel trebuie să ai grijă și de scalpul tău.

Semne că ai nevoie de detoxifierea scalpului

Impuritățile acumulate pot duce la mâncărimi și mătreață, ceea ce înseamnă că ai nevoie de o curățare în profunzime. De asemenea, un alt semn mai poate fi atunci când părul începe să mai răspundă rutinii de spălare sau când are un aspect foarte gras, chiar și imediat după spălare.

Cât de des se face detoxiferea scalpului?

Pentru o sănătate optimă a scalpului se recomandă detoxiferea o dată la patru sau șase săptămâni. Unele persoane au nevoie de o curățare profundă chiar și de două ori pe lună, dar trebuie să ții cont de semnele care apar și ceea ce-ți transmite părul tău. Frecvența detoxifierii scalpului depinde de factori care diferă de la o persoană la alta: cât de des își spală părul, dacă au un scalp gras sau dacă locuiesc într-o zonă cu un nivel crescut de poluare și cât de multe produse folosește pentru păr.

Ce să NU faci

Anumite ingrediente care ajută la detoxiferea scalpului pot irita sau pot usca, în special dacă vorbim de o piele sensibilă. Acidul salicilic, de exemplu, este un ingredient ideal pentru exfolierea scalpului, dar pentru unele persoane ar putea fi prea puternic. Prima oară când încerci un nou produs, fă un test pe mână înainte de a-l folosi pe scalp. Mai mult, ia în calcul că nu trebuie să-ți detoxifiezi scalpul în aceeași zi în care vrei să-ți vopsești părul. De asemenea, după detoxifiere, nu opta pentru coafuri care pot pune tensiune asupra scalpului (coadă de cal, împletituri, coc prea strâns).

Ingrediente naturale bune pentru detoxifierea scalpului

Uleiul de mentă, uleiul de arbore de ceai, uleiul de rozmarin, uleiul de ricin, toate acestea sunt ingrediente care ajută la curățarea și echilibrarea scalpului. Ține minte să folosești aceste uleiuri cu 24 de ore înainte de șamponare și nu le lăsa pe scalp pentru mai mult timp. Alte ingrediente ideale pentru detoxifiere mai sunt oțetul de mere, care are proprietăți antiinflamatorii și reglează pH-ul pielii și aloe vera, care are proprietăți antiinflamatorii și ajută la curățarea celulelor moarte.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân