Primul tatuaj – scurt ghid pentru a nu te infecta cu virusuri și bacterii periculoase

Deși condițiile în care se efectuează tatuajele sunt mult mai igienice decât în trecut, trebuie să fii atent pentru a preveni infecții.
  • Publicat:
Primul tatuaj – scurt ghid pentru a nu te infecta cu virusuri și bacterii periculoase
Atenție la condițiile de igienă de la salonul de tatuaje! Foto: Shutterstock

Ne place să trăim liberi și să avem libertate de exprimare. Prin cuvinte, prin libertatea de mișcare, prin libertatea de a scrie. Ne exprimăm prin hainele pe care le purtăm, ne spunem poveștile prin coafurile abordate, expunem emoțiile și fantezia prin machiaje. Păstrăm amintiri, emoții și exprimăm mesaje și prin piele. Astăzi pare mai comun ca niciodată să fii tatuat. Dacă acum câțiva ani, în România nu dădea bine să ai tatuaje sau să le ai în locuri vizibile, mai ales la locul de muncă, astăzi situația s-a mai relaxat. 

Iar tatuajele sunt văzute ca o formă de exprimare și chiar ca o formă de artă. Dacă te gândești însă să îți faci un tatuaj, pe lângă modelul ales, artistul care să-l execute, locul în care să fie tatuajul este foarte important să te gândești la măsurile de igienă. Tatuarea este un act invaziv și prin urmare dacă nu se respectă cu strictețe condițiile de igienă, există riscul contactării unor boli precum hepatita B, hepatita C, SIDA, stafilococ auriu etc. Procesul de tatuare se face fără anestezic – provoacă sângerări ușoare. De asemenea, pot apărea și dureri ușoare sau chiar de intensitate mare.

Tatuaj – de ce este bine să nu-l faci la primul impuls

Psihologii atrag atenția și asupra faptului că tatuajul nu este un machiaj pe care să-l ștergi cu demachiant înainte de culcare. Așadar, este bine să fie un tatuaj mult dorit și calculat. Există, evident și soluții pentru îndepărtarea tatuajului prin tehnici cu laser. Un alt aspect important este legat de variațiile în greutate – dacă vă îngrășați tatuajul se va deforma, de exemplu.

La ce să fii atent când mergi la salonul de tatuaj

Este acel salon autorizat pentru acest tip de servicii? Se folosesc ace sterilizate ce sunt deschise în fața clientului? Artistul tatuator se spală pe mâini, are mănuși de unică folosință? Pigmenții, tavițele sunt noi? Echipamentul care nu este de unică folosință este sterilizat corespunzător? Artistul tatuator folosește echipament adecvat? Asigurați-vă că artistul tatuator scoate acul și tuburile din ambalajele sigilate înainte de începerea procedurii. De asemenea, orice pigmenți, tăvițe sau recipiente ar trebui să fie nefolosite. Atenție și echipamentul care nu este de unică folosință se sterilizează! Respectați condițiile de igienă și regulile ce se impun pentru tatuajele noi. Mergeți la medic imediat dacă apar semne specifice infecțiilor, alergii.

Sursă:www.fda.gov,

www.mayoclinic.org,

Urmărește CSID.ro pe Google News
Mădălina Drăgoi - Editor
 Senior Editor si Fashion Stylist Acum ceva timp, mă aflam la Atena, la o conferinţă internaţională despre frumuseţe şi industria de profil. În sală erau jurnaliste din toată Europa. Reprezentau în special presa glossy. Multe dintre ele erau parcă scoase din paginile revistelor pentru ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân