Tu câte minute pe zi îți acorzi pentru a obține un chip mai luminos?

  • Publicat:
Tu câte minute pe zi îți acorzi pentru a obține un chip mai luminos?
Sursa foto: shutterstock

Un ten încărcat cu reziduurile de peste zi nu va putea beneficia de pe urma niciunui produs minune de înfrumusețare dacă nu îl vei curăța corespunzător înainte. Pentru că da, praful, sebumul și celulele moarte împiedică orice substanță să acționeze. 

Tu cât de bine îți cureți tenul?

Curățarea feței poate părea o banalitate, însă nu e. Tenul nostru are nevoie de curățare atât dimineața, cât și seara. Dimineața eliminăm transpirația și excesul de sebum, iar seara, toată murdăria acumulată în timpul zilei.

Principalele beneficii ale unei curățări optime a pielii:

O curățare optimă ajută pielea să respire

Te-ai gândit vreodată ce bagaj poate căra pielea noastră în fiecare zi? Transpirația și sebumul astupă porii, ceea ce duce la apariția acneei. Când pielea este mult încărcată de impurități, bacteriile nocive câștigă teren, iar pielea are de suferit. Spălând pielea bine, dimineața și seara, ea va scăpa de povară și va fi pregătită pentru noi tratamente.

Citește și: Tenul gras: îngrijire, curățare, ingrediente pe care să le folosești

O curățare optimă menține hidratarea

Curățarea atrage după sine și o bună hidratare. Iată și explicația! Impuritățile de pe ten schimbă pH-ul pielii, ceea ce nu permite reținerea apei într-o cantitate suficientă. Rezultatul? O piele deshidratată.

O curățare optimă oferă și un aspect radiant al pielii

Un ten curat are un aspect luminos, sănătos și ferm, el își menține mai mult timp catifelarea, aspectul porilor este și el diminuat, iar tratamentele vor putea avea o acțiune mai profundă.

Citește și: Tenul uscat: îngrijire, curățare, ingrediente

O curățare optimă sprijină acumularea de sebum

Glandele din piele produc sebum pentru a ne proteja pielea. Acesta ajunge la suprafață pielii prin foliculii de păr și formează o barieră protectivă împotriva bacteriilor și altor agresori. Curățarea în acest caz lasă sebumul să își îndeplinească misiunea și previne apariția acneei, dermatitei și uscăciunii.

Surse: Style Craze, Wiki How, HealthLine

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”