Perfect sun exposure

A sosit momentul sa raspunzi la intrebarea verii: esti sau nu pregatita pentru expunerea la soare? Raspunsul afirmativ echivaleaza cu pastrarea pe termen lung a frumusetii si sanatatii pielii. Astazi, simpla atingere a razelor soarelui genereaza adevarate
  • Publicat:
Perfect sun exposure
Perfect sun exposure

1 Fa-ti un gomaj – pentru corp, foloseste produse pe baza de sare marina sau zahar. Vor elimina stratul de celule moarte si vor reda stralucire pielii. Pentru fata, foloseste produse de exfoliere usoara, pe baza de alfa sau beta hidroxi acizi. Desavarseste curatarea pielii cu o crema superhidratanta.
2 Elimina petele – foloseste produse pe baza de hidrochinona. Nu-ti face totusi mari sperante, pentru ca in multe situatii trebuie sa astepti cateva saptamani pana la disparitia semnelor inestetice de pe corp.
3 Foloseste un autobronzant – alege unul cu o culoare apropiata de cea a pielii tale. Intinde-l cu miscari usoare si asteapta cel putin 10 minute sa se usuce.
4 Trateaza-ti spatele – este zona unde apar extrem de multe cosuri pe toata perioada verii. Schimba-ti hainele daca ai transpirat si foloseste produse de igiena pe baza de acid salicilic care elimina bacteriile si inchide porii.
5 Apeleaza la o pedichiura profesionala – mergi o data pe luna la un salon. Dincolo de imbunatatirea vizibila a aspectului estetic, exista si avantaje pentru pielea de pe calcaie – ingrijita ca la carte, nu va fi afectata de expunerea la soare.

5 motive pentru care poftesti putin soare

1  Vei arata senzational
2  Vei fi invidiata pentru culoarea aramie
3  Vei starni pasiuni la birou
4  Vei arata un pic mai slaba
5  Vei putea purta fuste scurte

tips-uri pentru zilele toride

1 Stai la umbra intre orele 10.00 si 14.00.
2 Alege o crema cu factor de protectie de cel putin 30.
3 Aplica echivalentul a doua lingurite de crema cu factor de protectie pe toata suprafata corpului. Nu uita de buze si de urechi. Repeta operatiunea la o ora si jumatate, sau dupa fiecare baie in mare.
4 Foloseste sprayuri pe baza de ulei, pentru a-ti mentine stralucirea parului periclitat de soare.
5 La orele de varf, cand soarele arde cu putere, nu ezita sa te acoperi cu haine din cap pana-n picioare. Foloseste palarie si ochelari de soare cu filtru de protectie impotriva razelor ultraviolete.
6 Ai grija ca din dieta sa nu lipseasca alimentele care contin vitamina D – oua, lapte si ulei de peste. Acestea reusesc sa suplineasca sinteza acestei vitamine, care se realizeaza in prezenta soarelui.
7 Foloseste creme pentru arsuri solare si comprese cu apa rece, daca ai neglijat regulile de baza ale fotoprotectiei.
8 Fereste-ti bebelusul de soare! Acesta se poate bucura de el doar dupa varsta de sase luni.
9 Autoexamineaza-ti pielea din cap pana-n picioare o data pe luna.


SPF – factor de protectie solara

Pentru a obtine numarul maxim de minute safe de stat la soare, se inmulteste factorul de protectie cu 20 (numarul de minute dupa care se produce arsura). De exemplu, folosirea cremelor cu SPF 15 inseamna 300 de minute de stat la soare (5 ore) fara probleme.
 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Bronzeaza-te inteligent
Bronzeaza-te inteligent
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân