Peptidele, încă un ingredient care luptă cu trecerea timpului

Pe lângă proprietățile vindecătore și anti-aging, studiile arată că peptidele reduc semnele de îmbătrânire, inclusiv pigmentarea, ridurile și liniile fine.
  • Publicat:
Peptidele, încă un ingredient care luptă cu trecerea timpului
Foto: shutterstock

Există numeroase ingrediente pentru piele pe care le găsim pe produsele de îngrijire, printre care și retinol, vitamina C și peptidele. Toate trei sunt favorizate de medicii dermatologi pentru beneficiile anti-aging și, dacă până acum s-a vorbit foarte des despre primele două, care-i treaba cu peptidele?

Peptidele: beneficii pentru piele

Pe lângă proprietățile vindecătore și anti-aging, studiile au arătat că aceste ingrediente reduc semnele de îmbătrânire, inclusiv pigmentarea, ridurile și liniile fine și, totodată îmbunătățesc hidratarea pielii. Există o varietate de tipuri de peptide care se regăsesc în produsele de îngrijire, motiv pentru care trebuie să ții cont că unele sunt mai eficiente, în timp ce altele nu au aceleași efecte.

Peptidele nu sunt create în mod egal. Există diferite funcții și permeabilități ale acestor ingrediente., motiv pentru care trebuie să știi ce tip folosești în rutina de îngrijire. În general, patru dintre ele sunt cel mai des folosite, dar medicul dermatolog îți poate sugera cu exactitate care tip este potrivit nevoilor tenului tău. Vestea bună este că peptidele merg mână-n mână și cu alte ingrediente precum acidul hialuronic și ceramidele, dar și ingrediente anti-aging precum retinoizi și vitamina C.

Cremele, serumurile, acestea sunt câteva dintre produsele în care regăsim peptide, dar și în suplimente orale însă nu se știe dacă au un efect direct asupra pielii. Studiile clinice sugerează că peptidele bioactive administrate pe cale orală pot îmbunătăți calitatea pielii, dar încă sunt necesare studii mai ample.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân