Îngrijirea părului pe caniculă: 7 recomandări ale specialistului

Dacă vrei să știi care sunt cele mai efieciente 5 tipsuri pentru îngrijirea părului pe caniculă, ia aminte la recomandările Cristinei Parinică, stilist.
09.07.2021
Îngrijirea părului pe caniculă: 7 recomandări ale specialistului
Foto: shutterstock

Zilele toride de vară ne-au luat cu asalt și, așa cum bine știm, în sezonul cald trebuie să avem grijă nu doar de pielea noastră, ci și de păr. Dacă vrei să știi care sunt cele mai efieciente 5 tipsuri  pentru îngrijirea părului pe caniculă, ia aminte la recomandările Cristinei Parinică, stilist.

Îngrijirea părului pe caniculă

  1. Protejează-ți părul de razele soarelui cu turbane, eșarfe, sepci, bonete și pălării cu boruri cât mai mari.
  2. Hidratează-te cât mai bine. Apa ajută la hidratarea pielii, dar și a părului. Un corp hidratat, se vede până în vârful ultimului fir de păr.
  3. Produsele leave – in sunt un must în luna iulie. Și tot așa și uleiurile de păr. Ele salvează de multe ori niște vârfuri neglijente și rebele. 
  4. Tratamentele de reparare ale părului în salon. Ca și în cazul terapiilor faciale, produsele pentru păr au un efect mult mai intens atunci când sunt potențate de căldura climazonului. De ce? Căldura deschide cuticula firului de păr, iar substanțele hrănitoare pot fi absorbite cu o mai mare rapiditate.
  5. Mănâncă sănătos. Cât mai multe crudități. Cât mai multe fructe și legume. Pentru o infuzie de vitamine și minerale. 
  6. ”Folosește un produs de îngrijire a părului cu factor SPF. Știi deja că, mai ales vara, atât tenul, cât și părul trebuie protejat de efectele nocive ale razelor UV. Alege să folosești produse de îngrijire (loțiune, spray-uri sau uleiuri) care îți protejează părul împotriva razelor soarelui”, spune specialistul Londa Professional. 
  7. După ce ai făcut baie în mare sau în piscină, clătește cât mai repede părul ca să îndepărtezi clorul sau sarea din păr. Apoi usucă-l prin tapotare și protejează-l de căldura cu o bandană.
Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Conf. dr. Marcian Manu, SANADOR: cancer de prostată sau adenom?