Operaţiunea “Refacerea de după Sărbători”

Vacanţa de iarnă se încheie uneori atât de repede că nici nu simţim când a trecut. Însă lupta cu kilogramele în plus şi cu toxinele acumulate în urma desfrâului culinar abia acum începe. Oboseala, tenul tern, senzaţia de picioare grele, stresul asociat cu reîntoarcerea la serviciu şi vechea garderobă care pare să fi intrat la apă în decurs de câteva zile, atâtea câte au încăput între Crăciun şi Anul Nou, impun o nouă conduită.
  • Publicat:
Operaţiunea “Refacerea de după Sărbători”

Vacanţa de iarnă se încheie uneori atât de repede că nici nu simţim când a trecut. Însă lupta cu kilogramele în plus şi cu toxinele acumulate în urma desfrâului culinar abia acum începe. Oboseala, tenul tern, senzaţia de picioare grele, stresul asociat cu reîntoarcerea la serviciu şi vechea garderobă care pare să fi intrat la apă în decurs de câteva zile, atâtea câte au încăput între Crăciun şi Anul Nou, impun o nouă conduită.

Pe lângă diete şi ceva mai multă disciplină în privinţa activităţilor zilnice, organismul are nevoie şi de un alt tip de stimuli pentru a se reface.

Acum e momentul să scăpăm de părul nedorit

Sezonul de toamnă-iarnă este ideal pentru începerea şedinţelor de epilare de lungă durată, pentru că pielea îşi pierde din bronz, iar şansele de expunere la soare sunt minime. Studiile de specialitate au demonstrat că laserul GentleLASE, considerat „standardul de aur” în epilarea de acest fel, este cel mai eficient pentru tipul de piele cel mai des în ţara noastră, adică piele albă cu ochi închişi sau deschişi la culoare.

Comparativ cu aparatele de tip IPL, dar şi cu alte tipuri de laser, GentleLASE este mult mai puţin dureros datorită sistemului ultraperformant de răcire (DCD) şi este mai sigur, întrucât este absorbit predominant în pigmentul firului de păr, după cum ne-a informat Andreea Iftimie, medic estetician.

Să mai spunem şi că GentleLASE scurtează timpul necesar unui ciclu complet de tratament cu până la 30% din numărul total de şedinţe. Astfel pentru zona picioarelor sunt necesare între 6 şi 8 sesiuni de epilare, pentru zona axilă şi bikini între 8 şi 10 şedinţe, iar pentru buza superioară de 10 până la 12 sesiuni.

Durata unei şedinţe depinde de zona tratată şi poate varia de la 5 minute (epilare mustaţă) până la 2-4 ore (epilare zone mai mari ale corpului). Îl găsiţi la Coquette Beauty Clinique, unde costul unei şedinţe este de 30 de euro pentru buza superioară, 50 de euro inghinal şi axial, 200 de euro picioare.

Masaj detensionant

Essential Oil Wrap şi Seatonic Body Wrap au devenit două dintre tratamentele mele preferate după ce Lucy, o cosmeticiană pricepută dintr-un mic stat american, a reuşit să mă ţină nemişcată câteva ore pe patul de masaj. Scopul primului este detensionarea musculaturii, relaxarea minţii şi alungarea durerilor de orice fel.

Un spate încordat, un început de gripă, circulaţia periferică deficitară şi chiar gândurile negre dispar ca prin minune sub atingerea uleiurilor esenţiale cu extract de cimbru, ylang-ylang, rozmarin, lămâie, muşcată, fenicul şi ienupăr. Desigur, şi pielea beneficiază din plin de hidratare în urma unui astfel de răsfăţ, devenind mai fină, mai suplă, mai radioasă.

Aromele intense ne stimulează şi psihicul, alungă toxinele, somnul vine mai uşor, iar oboseala ne dă pace pe timpul zilei. Cel de-al doilea tratament are rolul de a ameliora aspectul vergeturilor, stimulează refacerea ţesutului conjunctiv şi regenerarea celulară şi previne apariţia unor noi vergeturi.

Aceste semne inestetice apar de multe ori în urma acumulării bruşte de kilograme în plus, ceea ce face ca pielea să „plesnească” pe alocuri. Aşa se explică apariţia cicatricelor, roz la început, alb-sidefate când deja s-au consolidat. Însă Seatonic Body Wrap se bazează pe ingrediente-minune care ameliorează vizibil aspectul pielii: zaharidele care îi redau fermitatea, protejează şi refac fibrele de colagen şi elastină, respectiv untul de shea care restaurează ţesutul conjunctiv, asigurându-i un aspect elastic şi neted.

Secrete din fundul mării pentru un ten perfect

Un program haotic şi o alimentaţie pe măsură lasă urme adânci şi pe chip. Persoanele care nu se odihnesc suficient şi nu au un somn de calitate, cele care fumează, cele care preferă o alimentaţie nesănătoasă sau cele care adoră alcoolul au un ten îmbătrânit prematur, cu imperfecţiuni, lipsit de strălucire.

Însă pe lângă schimbarea stilului de viaţă, mai putem ajuta chipul să “înflorească” şi din exterior. Tot Lucy este cea care mi-a prezentat şi câteva secrete-anti-îmbătrânire de peste Ocean. În salonul ei, ingredientele de origine marină sunt deosebit de apreciate, algele şi apa de mare dovedindu-se a avea efecte uimitoare.

Măştile pe bază de peptide marine stimulează sinteza colagenului şi a elastinei şi întăresc ţesutul conjunctiv. Cele pe bază de alge roşii stimulează sistemul de auto-protecţie al pielii împotriva radicalilor liberi şi a altor factori nocivi din mediul extern. În plus, algele au proprietăţi antibacteriene şi sunt perfecte pentru iluminarea unui ten palid şi încărcat.

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Diana Suciu
Diana Suciu este un jurnalist cu experienţă în realizarea de ştiri şi articole pentru on line, fiind unul dintre primii redactori ai site-ului “Ce se întâmplă, doctore?”. De-a lungul timpului, Diana Suciu a scris sute de ştiri, articole şi interviuri atât pentru revista “Ce se întâmplă, ...
citește mai mult
Ştiu româncele să se machieze?
Ştiu româncele să se machieze?
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân