Ştiu româncele să se machieze?

Se spune că româncele sunt printre, dacă nu, cele mai frumoase femei din lume. Însă ştiu ele să se pună în valoare? Au în sânge simţul frumosului? Ştiu să se machieze? Am stat de vorbă cu make-up artistul Dana Argeşan de la visiomakeup.ro şi am fost cursant la o lecţie de automake-up.
  • Publicat:
Ştiu româncele să se machieze?

Se spune că româncele sunt printre, dacă nu, cele mai frumoase femei din lume. Însă ştiu ele să se pună în valoare? Au în sânge simţul frumosului? Ştiu să se machieze? Am stat de vorbă cu make-up artistul Dana Argeşan de la visiomakeup.ro şi am fost cursant la o lecţie de automake-up.

CSÎD: Care sunt greşelile cele mai frecvente în ceea ce priveşte machiajul româncelor?

Dana Argeşan: Nu pot spune că sunt greşeli specifice ale româncelor. Oricine poate cădea în capcana greşelilor dacă nu se documentează sau nu face un curs de automake-up. Cele mai frecvente greşeli întâlnite de mine sunt legate de alegerea incorectă a fondului de ten în funcţie de necesităţile lui.

De exemplu, dacă vorbim despre un ten predispus la coşuri sau comedoane, trebuie aleasă o formulă non-comedogenică şi dermatocosmetică. O altă greşeală legată de alegerea fondului de ten se referă la nuanţa acestuia. Pigmentul potrivit se stabileşte doar la lumina naturală; deci este foarte important atunci când vă cumpăraţi un fond de ten, să alegeţi nuanţa potrivită pigmentului vostru, iar aceasta să nu devieze în alte nuanţe, cum ar fi roz, galben sau gri, faţă de pigmentul nativ. În final, textura fondului de ten trebuie să fie adecvată tipului de ten; tenul uscat are nevoie de o textură fluidă emolientă, iar cel mixt şi gras de o textură oil-free.

Nerespectarea ordinii etapelor de aplicare a machiajului, în ceea ce priveşte uniformizarea lui corectă, reprezintă o altă greşeală frecvent întâlnită. Se începe cu demachierea, apoi continuăm cu aplicarea unei baze potrivite tipului de ten (una matifiantă pentru tenurile mixte sau grase sau una satinată pentru tenurile uscate), urmată de aplicarea fondului de ten şi a iluminatorului din jurul ochilor.

Dacă cearcănele sunt prea structurate sau definite, se recomandă aplicarea unui corector. Şi ultima etapă a uniformizării corecte a tenului este aplicarea unui strat de pudră pulbere. Cea mai sigură variantă este fixarea fondului de ten cu o pudră pulbere translucidă.

Din nou, atenţie la importanţa nuanţei pudrei în menţinerea efectului natural şi translucid! Aceasta trebuie să fie o nuanţă mai deschisă decât cea a fondului de ten. Dacă este în aceeaşi nuanţă sau mai închisă faţă de fondul de ten, faţa va părea pătată şi dispare efectul unei uniformizări naturale a tenului.                                                                                          

CSÎD: Ştim să ne pensăm?

D.A.: Acesta este un capitol sensibil. Înclin să cred că ştim mai degrabă să întreţinem o formă corectă de sprâncene dată de un profesionist. Pentru a-ţi modifica singură forma sprâncenelor, ai nevoie de ustensile potrivite şi o mână dibace. Trebuie ţinut cont şi de oglinda în care ne pensăm.

CSÎD: Care ar fi 3 sfaturi pentru un automachiaj reuşit? 
 

D.A.: Voi face un top al primelor cele mai importante 3 lucruri în arta auto-machiajului: în viziunea mea, lucrul care primează înainte de toate este sănătatea tenului. Tocmai de aceea insist pe curăţarea şi hidratarea tenului, uniformizarea lui corectă, astfel încât la final tenul să fie proaspăt, tonic, fără să deranjeze efectul fondului de ten şi al pudrei. Pe planul 2 se situează structurarea feţei în funcţie de trăsături.

Aceasta se face cu ajutorul unor texturi de fond de ten mai închise, pentru a defini cât mai natural zona pomeţilor şi a tâmplelor. Putem folosi şi efectele date de lumini, pe care le obţinem prin texturi mai deschise, ce au rolul de a subţia faţa sau chiar de a o întineri. Efectul este uimitor la nivel de fotografii: uneori nu mai este nevoie nici de Photoshop.

Şi pe locul 3 se află forma corectă a sprâncenelor. Acestea au un rol foarte important pentru că accentuează expresia feţei. O formă corectă a sprâncenelor are rol de anti-aging, de îmblânzire a trăsăturilor sau de a transmite un mesaj despre tine: încruntată, cerebrală sau romantică.

Aceasta nu trebuie să mărească şi nu trebuie să fie varianta mică, de poşetă, pentru că modifică proporţiile feţei. Foarte important pentru persoanele cu tenul sensibil este să ţină cont că pensarea se face cu o seară înainte de a-ţi aplica machiajul. Când porii sunt dilataţi în urma pensatului există riscul de inflamare sau infecţie a zonei arcadelor.

CSÎD: De ce acest curs de automachiaj? Descrie pe scurt ce se întâmplă la curs!

D.A.: Acest curs a apărut din nevoia clientelor mele de a-şi aprofunda şi perfecţiona tehnica personală de make-up. Şi cum cea mai eficientă metodă de a învăţa un lucru practic este să exersezi, la acest curs toate noţiunile recomandate sunt personalizate în funcţie de trăsăturile fiecărei participante.

Practic eu parcurg etapă cu etapă un machiaj complet pe jumătate de faţă şi, sub supravegherea mea, cursanta aplică fiecare etapă pe cealaltă jumătate de faţă. În acest fel, pot interveni cu corecţii şi sfaturi acolo unde cursanta trebuie să exerseze mai mult.

La finalul fiecărui modul, cursantele primesc şi o fişă personalizată cu evidenţa produselor, dar mai ales a nuanţelor de fard ce li se potrivesc, cât şi o schiţă a tehnicii de make-up aplicată la curs. Pe parcursul cursului cursantele au la dispoziţie un kit complet de make-up cât şi de pensule.

CSÎD: Care ar fi 3 sfaturi pentru un automachiaj reuşit?

D.A.: Voi face un top al primelor cele mai importante 3 lucruri în arta auto-machiajului: în viziunea mea, lucrul care primează înainte de toate este sănătatea tenului. Tocmai de aceea insist pe curăţarea şi hidratarea tenului, uniformizarea lui corectă, astfel încât la final tenul să fie proaspăt, tonic, fără să deranjeze efectul fondului de ten şi al pudrei.

Pe planul 2 se situează structurarea feţei în funcţie de trăsături. Aceasta se face cu ajutorul unor texturi de fond de ten mai închise, pentru a defini cât mai natural zona pomeţilor şi a tâmplelor. Putem folosi şi efectele date de lumini, pe care le obţinem prin texturi mai deschise, ce au rolul de a subţia faţa sau chiar de a o întineri.

Efectul este uimitor la nivel de fotografii: uneori nu mai este nevoie nici de Photoshop. Şi pe locul 3 se află forma corectă a sprâncenelor. Acestea au un rol foarte important pentru că accentuează expresia feţei. O formă corectă a sprâncenelor are rol de anti-aging, de îmblânzire a trăsăturilor sau de a transmite un mesaj despre tine: încruntată, cerebrală sau romantică.

CSÎD: Cum arată un top 5 al produselor indispensabile pentru machiajul de zi cu zi?

D.A.: Baza potrivită de make-up, fond de ten fluid, iluminator, pudră pulbere, blush şi ruj.


 

 

 
Tags:
Urmărește CSID.ro pe Google News
Mădălina Drăgoi - Editor
 Senior Editor si Fashion Stylist Acum ceva timp, mă aflam la Atena, la o conferinţă internaţională despre frumuseţe şi industria de profil. În sală erau jurnaliste din toată Europa. Reprezentau în special presa glossy. Multe dintre ele erau parcă scoase din paginile revistelor pentru ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân