Obiceiuri de zi cu zi care te vor face să arăți mai tânără

Chiar dacă nu s-a descoperit încă pastila magică care să te facă să arăți mai tânără, ar fi bine să descoperi câteva obiceiuri de zi cu zi care pot contribui la dorința ta.
  • Publicat:
Obiceiuri de zi cu zi care te vor face să arăți mai tânără
Obiceiuri de zi cu zi care te vor face să arăți mai tânără sursa foto: Shutterstock

Există o mulțime de mici obiceiuri zilnice pe care le puteți pune în practică pentru a vă ajuta să obțineți un look mai proaspăt și mai tineresc.

Printre aceste obiceiuri, s-ar putea să descoperi că unele se află deja în rutina ta de zi cu zi. În caz contrar, decide care din acestea se potrivesc cu stilul tău de viață, aplică-le și urmărește diferențele care apar. Iată 10 obiceiuri pe care ar trebui să le incluzi cât mai repede în stilul tău de viață:

1. Reduce consumul de sare și zahăr

Dr. Hruby, specialist în alimentație, susține că atât zahărul, cât și sarea ar trebui reduse din alimentația fiecăruia, deoarece au multe dezavantaje pentru întregul organism.

„Cred că cei mai mulți dintre noi putem fi de acord cu faptul că se consumă cantități mult prea mari de sare și zahăr. Medicii au o varietate de motive pentru care doresc să ne limiteze aportul acestora. Ceea ce nu știați, probabil, este legat de procesul numit glicație, provocat de zahăr, care poate îmbătrâni prematur pielea.

Glicația ne face să pierdem din vitalitatea pielii și scade eficacitatea colagenului și a altor proteine ​​care ajută la menținerea aspectului de piele tânără. Prea multă sare poate fi, de asemenea, dăunătoare, deoarece ne deshidratează celulele. După cum s-a spus anterior, atunci când celulele pielii noastre devin deshidratate, pielea noastră se poate confrunta cu apariția ridurilor, determinând astfel procesul de îmbătrânire. Vă recomand să reduceți aportul de sare și zahăr.”

2. Înlocuiește cafeaua cu ceaiul verde

„Cu toții preferăm o ceașcă de cafea bună dimineața, dar aceasta este poate fi dăunătoare pentru pielea noastră. Cu cât consumăm mai multă cafea, cu atât corpul nostru devine mai deshidratat. În plus, are un impact negativ asupra calității somnului nostru: un somn deficitar afectează și pielea.

Ceaiul verde, pe de altă parte, este bogat în antioxidanți și enzime care ajută la eliminarea ridurilor, precum și la minimizarea daunelor provocate de razele UV. Ceaiul verde este, de asemenea, un înlocuitor excelent pentru cafea, deoarece ne oferă și un mic boost de energie atunci când avem nevoie.”, susține specialistul Dr. Huby.

3. Renunță la fumat

Fumatul crește riscul de cancer pulmonar, dar contribuie și la îmbătrânire. Fumatul degradează colagenul și elastina, proteine esențiale pentru menținerea aspectului de piele tânără.

4. Consumă vin roșu

Vinul roșu cu moderație, adică un pahar pe zi pentru femei și până la două pentru bărbați, a fost asociat cu o viață mai lungă. Mai mult de atât, consumul de vin roșu poate ajuta la menținerea sănătății pielii tale.

5. Masează-ți fața

Masajul facial zilnic poate face minuni pentru tenul și textura pielii tale. Detensionează pielea prin masaj și o faci mai puțin predispusă la apariția ridurilor. Masajele faciale pot stimula circulația sângelui pentru a oferi pielii o textură mai fermă. Există nenumărate tehnici de masaj facial din care poți alege.

6. Folosește retinoizi

Retinoizii au multe beneficii, inclusiv stimularea colagenului, reducerea hiperpigmentării, a ridurilor și multe altele. Dacă sunteți la început de drum în folosirea retinoizilor, începeți prin a utiliza acest acid de 2-3 ori pe săptămână, deoarece este posibil să vă confruntați cu uscăciune la nivelul pielii. Odată ce pielea ta devine tolerantă la retinoid, continuă să-l folosești în fiecare noapte. Îți va face pielea mai strălucitoare și treptat va reduce riscul de a dezvolta linii fine sau riduri.

7. Folosește vitamina C

Vitamina C este un antioxidant puternic. Ajută la combaterea radicalilor liberi și a daunelor solare. De asemenea, vitamina C stimulează producția de colagen, proteină care oferă elasticitate pielii. Din acest motiv, utilizarea unui ser cu vitamina C poate ajuta la prevenirea apariției liniilor fine, a ridurilor și diminuează vizibil aspectul de piele lăsată.

8. Bea multă apă

Cu toții știm cât de benefică este apa pentru organism. Deshidratarea poate afecta elasticitatea pielii. Elasticitatea contribuie la capacitatea pielii de a se întinde și de a reveni la forma ei inițială. Pentru a menține această elasticitate naturală a pielii și pentru a ține la distanță ridurile nedorite, apa este extrem de importantă. În timp ce cantitatea de apă ideală pentru fiecare persoană este diferită, cercetările arată că majoritatea femeilor ar trebui să bea cel puțin 3 litri de apă în fiecare zi.

9. Folosește protecție solară

După cum probabil știi deja, razele UV sunt principalele cauze ale apariției ridurilor și ale altor semne de îmbătrânire. Protejează-ți pielea purtând protecție solară cu un SPF 30 sau mai mare, chiar și în zilele în care nu este foarte însorit.

10. Meditează

Mulți oameni folosesc meditația ca pe o practică de mare ajutor în ameliorarea stresului. Cercetările susțin, de asemenea, că această practică poate încetini îmbătrânirea și poate reduce semnele ei prin îmbunătățirea stării de bine și a sănătății hormonale.

Surse: thedelite.com, eatthis.com, shinesheets.com

Urmărește CSID.ro pe Google News
Sarah Mușat
La început de drum, dar cu toate acestea încrezătoare în abilitățile ei, s-a alăturat echipei Ce se întâmplă doctore? în anul 2022. A început acest nou capitol cu entuziasm și cu o mare dorință de a inspira un număr cât mai mare de oameni prin informațiile de cea mai bună calitate ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân