Masca de păr vs. balsamul: care sunt diferențele?

  • Publicat:
Masca de păr vs. balsamul: care sunt diferențele?
Masca de păr vs. balsamul: Care sunt diferențele? sursa foto: shutterstock

Măștile de păr și balsamurile promit fire de păr moi, mătăsoase și strălucitoare. O podoabă capilară superbă și lucioasă necesită atât o mască, cât și un balsam. De la proprietățile lor unice de îmbunătățire a părului, până la sfaturi și modalități de aplicare, descoperă motivele pentru care ar trebui să folosești atât masca de păr, cât și balsamul.

Ești deseori cu ochii pe produsele hrănitoare de îngrijire a părului? Măștile și balsamurile de păr fac o treabă grozavă în acest sens. Dar cum să recurgi la cea mai potrivită variantă care să asigure părului tău un aspect de invidiat?

Iată care sunt diferențele dintre măștile și balsamurile de păr, astfel încât să poți decide ce este mai bine pentru părul tău:

Ce este balsamul de păr?

Balsamul de păr este cel mai des folosit produs hidratant. Acest produs ajută ca firele de păr să devină din ce în ce mai moi, ușor de aranjat și totodată, hidratează scalpul. Balsamurile de calitate previn, de asemenea, părul uscat, deteriorat, diminuând în același timp încrețirea și încurcarea aestuia.

Odată aplicate pe păr, balsamurile au nevoie de un timp de acționare de doar doar 1-2 minute. În funcție de cât de multă hidratare are nevoie părul tău, poți lăsa balsamul să acționeze un timp mai îndelungat. Înainte de aplicarea produsului, stoarce apa în exces din păr, astfel încât balsamul să nu se dilueze în combinație cu apa.

În ceea ce privește balsamurile pentru părul creț, acestea sunt mai consistente și un grad mai mare de hidratare. Aceasta deoarece părul creț este predispus să fie mai uscat decât alte tipuri de păr.

Mai mult de atât, balsamurile îndeplinesc sarcini diferite. Poți alege un balsam care oferă părului tău volumul mult dorit, în timp ce îl hrănește și protejează sau poți alege un balsam care să-ți readucă părul uscat și deteriorat înapoi la aspectul sănătos mult dorit.

Ce este masca de păr?

Asemenea balsamurilor, măștile de păr sunt ideale pentru uscăciunea asociată cu procesul de îmbătrânire. Deci, care sunt diferențele dintre o mască de păr și un balsam? Măștile de păr sunt de obicei compuse dintr-un număr mai mare de ingrediente pentru îngrijire, cum ar fi uleiurile. Prezența uleiurilor în compoziția măștilor de păr este de mare ajutor atât pentru hidratarea părului uscat și deteriorat, cât și pentru hrănirea scalpului și a foliculilor de păr. Măsțile de păr pot ajuta, de asemenea, la întărirea firului de păr.

Recomandat este să aplici masca de păr de la rădăcină până la vârfuri, o dată pe săptămână și în funcție de tipul, textura și lungimea părului. Însă, specialiștii consideră că poți cu succes să înlocuiești balsamul cu masca preferată ori de câte ori îți speli părul.

Dacă părul este fin și subțire, folosirea frecventă a măștilor de păr poate duce la acumularea în șuvițe. În acest caz, aplicare măștilor de păr doar la baza vârfurilor poate fi de ajutor.

Mai mult de atât, în majoritatea cazurilor măștile de păr sunt concepute pentru a fi lăsate pe păr timp de 20 de minute. Însă dacă le utilizați des, ca parte a regimului obișnuit de îngrijire a părului, 1 până la 3 minute pot fi suficiente.

Cum ar trebui folosită masca de păr?

Cu un timp mult mai îndelungat decât a balsamului, masca de păr necesită un timp de acționare care variază între 15 minute și întreaga noapte. Măștile de păr sunt utilizate în general după spălarea părului și totodată, pe părul umed. Pentru părul foarte deteriorat, se recomandă ca masca să fie aplicată pre-spălare. Acest lucru permite agenților de hidratare să pătrundă mai adânc și să repare daunele.

Când ar trebui folosit balsamul? Dar masca de păr?

De obicei, balsamul este pentru utilizare regulată, în timp ce masca de păr este utilizată în mod ideal o dată pe săptămână.

Părul tău are nevoie atât de balsam, cât și de o mască?

Da, dar nu în același timp. De asemenea, măștile și balsamurile de păr nu trebuie folosite cu aceeași frecvență. O bună recomandare pentru început este să folosești balsam după fiecare spălare și să aplici masca de păr o dată pe săptămână, pentru un plus de hidratare și hrănire.

Surse: better-notyounger.com, plumgoodness.com, skinkraft.com

 

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Sarah Mușat
La început de drum, dar cu toate acestea încrezătoare în abilitățile ei, s-a alăturat echipei Ce se întâmplă doctore? în anul 2022. A început acest nou capitol cu entuziasm și cu o mare dorință de a inspira un număr cât mai mare de oameni prin informațiile de cea mai bună calitate ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân