Liposucţia – soluţia chirurgicală pentru a ajunge la dimensiunile ideale!

Liposucţia este una dintre cele mai întâlnite intervenţii estetice realizate în România, o metodă rapidă şi eficientă de remodelare a corpului fără a depune eforturi fizice considerabile sau a supune organismul la diete draconice.
Liposucţia – soluţia chirurgicală pentru a ajunge la dimensiunile ideale!

Liposucţia este una dintre cele mai întâlnite intervenţii estetice realizate în România, o metodă rapidă şi eficientă de remodelare a corpului fără a depune eforturi fizice considerabile sau a supune organismul la diete draconice.

Prin intervenţia de liposuctie, persoanele care doresc să fie cu un pas mai aproape de perfecţiune pot obţine o siluetă bine conturată. Contrar aşteptărilor, această intervenţie estetică este o metodă de remodelare şi nu una de slăbire. Persoanele care se confruntă cu obezitatea pot recurge la o astfel de procedură estetică, însă demersurile în aceste cazuri sunt mult mai detaliate.

”Liposucţia presupune îndepărtarea excesului de grăsime din diferite părţi ale organismului: abdomen, şolduri, coapse, fese, braţe, guşă. Este foarte important de reţinut faptul ca această procedură nu este un înlocuitor al unui stil de viaţă activ şi al unei alimentaţii sănătoase. Prin urmare, nu este o metodă de slabire.

Cu toate aceste, se poate practica liposucţia şi în cazul persoanelor supraponderale, atât timp cât patologia asociată nu pune în pericol reuşita intervenţiei. Bolile cardiovasculare, diabetul zaharat şi alte afecţiuni cronice impun o abordare terapeutică diferită şi o analiză a dosarului medical amănunţită”, afirmă dr. Cristian Niţescu, medic primar chirurgie plastică şi doctor în ştiinţe medicale.

Prin intermediul liposucţiei se elimină depozitele de grăsime localizate în zone nedorite şi se obţine un aspect tonifiat al pielii pentru o perioada îndelungată de timp. Efectele procedurii pot fi vizibile în 2, 3 săptămâni de la realizarea intervenţiei.

După realizarea liposuctiei, medicii recomandă adoptarea unui stil de viaţă sănătos şi respectarea unui regim alimentar echilibrat.

”Putem cosidera această procedură un succes atât timp cât rezultatele se păstrează pe o perioadă cât mai lungă de timp. Silueta se întreţine prin activitate fizică şi printr-o dietă adaptată propriului organism. Astfel, se evită acumularea kilogramelor în plus”, adaugă dr. Cristian Niţescu.

Fiind vorba despre o operatie estetică, îmbunătăţirea aspectului fizic este esenţială. Pentru rezultate pe măsura aşteptărilor, trebuie respectate indicaţiile postoperatorii. În perioada de recuperare trebuie evitat efortul fizic şi ortostatismul prelungit. Cicatricile (cca 5,6 mm) vor dispărea în câteva luni de la intervenţie. De asemenea, medicii recomandă purtarea “hainelor” compresive timp de 1, 2 luni – burtiere, mânecuţe, pantaloni elastici.

Alegerea chirurgului estetician este esenţială în obţinerea rezultatelor dorite. El este cel care va decide ce metodă de liposucţie se potriveşte fiecărui pacient în parte şi stabileşte cel mai eficient traseu terapeutic postoperator. Succesul intervenţiei depinde însă şi de respectarea indicaţiilor acestuia.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Dr. Cristian Nițescu - Medic primar chirurgie plastică și estetică
Dr. Cristian Nițescu este medic primar chirurgie plastică și estetică, doctor în științe medicale și își desfășoară activitatea în cadrul Royal Hospital, fiind și director medical al Spitalului Clinic de Chirurgie Plastică, Reparatorie și Arsuri, București, timp de zece ani. Are ...
citește mai mult
Paula Rotaru - Senior Editor
Senior Editor, [email protected] A făcut parte din echipa Ce se întâmplă, Doctore? în perioada aprilie 2013-decembrie 2023. Articolele sale cuprind informații despre diverse afecțiuni, alimentația echilibrată, îngrijirea pielii și sănătatea emoțională. Colaborări: Viața ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân