Lipoliza și lifting chirurgical – 2 proceduri ce elimină gușa sau bărbia dublă la estetician

Cum se poate scăpa de gușă sau bărbia dublă? În unele cazuri, eliminarea kilogramelor în plus duce și la dispariția gușei, alteori se poate elimina la chirurgul estetician
  • Publicat:
Lipoliza și lifting chirurgical - 2 proceduri ce elimină gușa sau bărbia dublă la estetician
Lipoliza și lifting chirurgical - 2 proceduri ce elimină gușa sau bărbia dublă la estetician, foto Shutterstock

În foarte multe cazuri bărbia dublă sau gușa este un semn al kilogramelor în plus, al îmbătrânirii sau chiar al posturii incorecte a coloanei verterbrale atunci când priviți în ecranul computerului, telefon etc. Am stat de vorbă cu chirurgul estetician dr. Pascal Dameh despre cum poate fi eliminată gușa prin lipoliză și lifting.

 

CSÎD: Ce proceduri pentru eliminarea gușei, a bărbiei duble sunt folosite de medicii esteticieni? 

Dr. Pascal Dameh: În urma consultației, în funcție de stratul adipos, se poate alege una dintre procedurile specifice: liposucția, liftingul chirurgical sau lipoliza.

CSÎD: Ce este lipoliza?

Dr. Pascal Dameh: Lipoliza este utilizată, în general, pentru zonele cu un strat mic de grăsime și este frecvent solicitată, fiind nedureroasă, perioada de refacere este minimă și tot mai multe femei și bărbați doresc o definire totală a feței fiind combinată cu diverse proceduri minim invazive.

Lipoliza – mod de desfășurare

CSÎD: Ce presupune lipoliza și cât durează efectul?

Dr. Pascal Dameh: Acest tip de tratament presupune injectarea substanțelor active în cadrul mai multor ședințe. În funcție de stratul de grăsime depozitat pot fi necesare până la 6 – 8 ședințe de tratament efectuate la un interval de 2-4 săptămâni. Procedura este nedureroasă și nu necesită timp de recuperare, pacienții pot prezenta unele semne de roșeață după intevenție, care vor trece în aproximativ 24 de ore.

Cât putem beneficia de efectul lipolizei?

CSÎD: Cât durează efectul lipolizei?

Dr. Pascal Dameh: Efectul lipolizei poate fi permanent dacă este adoptat un stil de viață sănătos, este evitată consumarea excesivă de sare și se consumă minim 2 litri de apă pe zi.

Lipoliza contraindicații

CSÎD: Ce contraindicații are lipoliza?

Dr. Pascal Dameh: Acest tip de tratament nu este indicat persoanelor care au probleme renale, boli ficat și bilă.

Definiția liftingului chirurgical

CSÎD: Ce este liftingul chirurgical?

Dr. Pascal Dameh: Liftingul chirurgical, pe lângă faptul că ne ajută să scăpăm de bărbia dublă, are mai multe efecte benefice: pielea de la nivelul feței și gâtului este întinsă, linia mandibulară este definită creând o față mai suplă, dispar ridurile nasolabiale, dispare pielea în exces, semnele de îmbătrânire, iar aspectul feței este întinerit. Aceasta procedură se adresează de cele mai multe ori persoanelor cu vârsta de peste 40 de ani.

Ce ”termen de garanție” are liftingul chirurgical?

CSÎD: Cât durează liftingul chirurgical?

Dr. Pascal Dameh: Liftingul chirurgical se realizează sub anestezie generală, cu o durată între 1-3 ore, în funcție de complexitatea tehnicilor alese, și cu un efect de lungă durată.

dr. Pascal Dameh, foto arhivă
Dr. Pascal Dameh, chirug estetician
Urmărește CSID.ro pe Google News
Mădălina Drăgoi - Editor
 Senior Editor si Fashion Stylist Acum ceva timp, mă aflam la Atena, la o conferinţă internaţională despre frumuseţe şi industria de profil. În sală erau jurnaliste din toată Europa. Reprezentau în special presa glossy. Multe dintre ele erau parcă scoase din paginile revistelor pentru ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân