Semințe de chia: ingredientul miraculos pentru piele și păr

Când ne gândim la semințe de chia, ne gândim la benficiile pentru sănătatea generală a organismului. Dar iată cum ajută pielea și părul.
Semințe de chia: ingredientul miraculos pentru piele și păr
Semințe de chia: ingredintul miraculos pentru piele și păr

Semințele de chia au devenit foarte populare de-a lungul anilor, iar asta datorită beneficiilor pe care le au pentru sănătate. Acestea sunt bogate în antoxidanțu, grăsimi sănătoase și vitamine și minerale. De asemenea, pot fi presate pentru a extrage uleiuri pline de nutrienți precum uleiul din semințe de chia. Fiind un ingredient extrem de versatil, acesta poate fi folosit chiar și în industria frumuseții, ca ingredient de îngrijire a pielii sau părului.

Semințe de chia: beneficii pentru piele și păr

Previn îmbătrânirea prematură

Uleiul din semințe de chia este un ingredient popular în produsele de îngrijire pentru piele, iar asta datorită conținutului de acizi grași. Uleiul este bogat în amega-3 și omega-6, dar și acid olei și stearic. De asemenea, o dietă bogatp în aceste grăsimi este asociată sănătății membranei pielii, protecției împotriva razelor UV și o hidratare intensă a pielii care ajută la reducerea aparițiilor liniilor fine.

Ameliorează pielea uscată

O piele sănătoasă și hidratată are un strat generos de lipide care au nevoie de hrănire. Dacă acesta este compromis, apare ca rezultat pielea uscată. Uleiul din semințe de chia fiind bogat în omega-3 și omega-6 ajută la refacerea barierei hrănitoare a pielii, în special în rândul persoanelor care suferă de dermatită atopică și psoriazis. Pentru rezultate imediate, aplică uleiul după duș sau baie, deoarece porii fiind deschiși produsul poate fi mai bine absorbit.

Reduce firele rebele

Firele rebele apar ca răspuns al lipsei de hidratare a straturilor firului de păr, mai exact a cuticulei. Atunci când părul este foarte uscat, cuticula devine rigidă și rezultă aspectul de păr electrizat. Uleiul din semințe de chia conține acizi grași care pot penetra fiecare strat al firului de păr și oferă hidratarea de care acesta are nevoie. Astfel, părul devine mai moale, mai mătăsos și mai hidratat.

Oferă strălucire părului cu semințe de chia

În general, un păr sănătos este moale și strălucitor, dar contează foarte mult și textura naturală a firului de păr. Atunci când este deteriorat și uscat, mai ales dacă ai părul deschis la culoare, este foarte greu să-i oferi strălucirea sănătoasă de altădată. Asigură-te că acesta este intens hidratat și nu este deteriorat.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu
Alexandra Necșoiu

ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected]

Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să ... citește mai mult
Îngrijirea mâinilor în sezonul rece
Îngrijirea mâinilor în sezonul rece
Recomandare video
Dr. Mihaela Marinescu, VITALITAS: totul despre longevitate și îngrijirea de calitate a persoanelor vârstnice