Îngrijirea mâinilor în sezonul rece

Cine nu își dorește o piele fină și catifelată pentru tot anul, indiferent de anotimp?
06.11.2020
Îngrijirea mâinilor în sezonul rece
16620111 - beautiful woman hands with cream, isolated on white

În schimb, în perioada rece, este important să nu uităm că oricât de bine ne-am hidrata și îngriji pielea, nu trebuie să uităm un aspect extrem de important: exfolierea. Diana Marandiuc, Education Manager O.P.I. România te învață cum poți avea mâini frumoase pe toată perioada anului.

“Exfolierea elimină celulele moarte care se acumulează pe suprafața pielii, împiedicând-o să respire. Celule noastre au un anumit ciclu de viață, se multiplică și mor, formând așa-zisa piele moartă. Exfolierea grăbește procesul regenerării pielii și stimulează microcirculația sanguină de suprafață. Astfel, pielea devine fină și flexibilă.

În mod natural, celulele se schimbă, exfolierea pielii are loc cu sau fără ajutorul nostru. Desigur, natura e inteligentă și, din fericire pentru noi, vrea să arătăm cât mai bine. Dar, pe măsură ce trece timpul, acest proces de exfoliere este încetinit și porțiuni din ce în ce mai mari ale tenului și pielii corpului devin terne, lipsite de strălucire.

În funcție de tipul pielii, poți alege și frecvența exfolierii. Pentru o piele sensibilă, uscată, este recomandat un interval de 15 zile, pentru pielea normală o dată pe săptămână, iar pentru pielea grasă, de două ori pe săptămână. Nu uita însă de hidratare, e  obligatorie după fiecare ședință de exfoliere.

În fiecare zi, o persoană elimină aproximativ 50 de milioane de celule, iar dacă acestea rămân pe piele, tenul poate căpăta un aspect tern. Cea mai simplă metodă de exfoliere este apelarea la produse cosmetice de tip exfolianti. În domeniul manichiurii există acele produse pentru exfolierea mâinilor și a cuticulelor.

Pentru mâini, găsești inclusiv genul de tratament cu dublu rol, adică cu rol de exfoliant chimic, cât și mecanic. Similar cu modul în care funcționează un exfoliant facial, e conceput pentru a îndepărta ușor stratul de piele moartă și uscată, pentru a descoperi o piele mai fină, care arată mai luminoasă și chiar mai tonifiată.

La fel ca și în cazul îngrijirii pielii faciale, exfolierea este o modalitate proactivă de a îngriji pielea și de a combate primele semne ale îmbătrânirii înainte de a începe să aplici alte cosmetice de îngrijire.

După ce am apelat la procesul de exfoliere, putem trece la hidratarea pielii mâinilor cu ajutorul unui produs special, care oferă nuntriție, hidratare și o protecție optimă a pielii mâinilor. Se recomandă a fi aplicat de 2 ori pe zi, dimineața și seara. La nevoie, se poate aplica de mai multe ori pe zi, mai ales în sezonul rece.

Și nu în ultimul rând, hidratarea cuticulelor este necesară. Recomandarea este să aplicăm ulei de hidratare ori de câte ori simțim nevoia și neapărat seara, înainte de culcare. Uleiurile pentru cuticule se absorb repede în piele.

Și tu poți avea o piele frumoasă. Trebuie doar să ai grijă de ea!

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Ce simptome dă cancerul de ficat și cum se tratează