Îţi îngrijeşti corect tenul? Trucurile cosmetice de la care nu trebuie să te abaţi nici în vacanţă

Te pregăteşti de vacanţă? Ai bagajele gata făcute. Printre avalanşa de haine şi echipamente sportive nu uita să strecori şi câte produse cosmetice de bază. Dacă pleci la munte sau într-o zonă călduroasă, tenul tău are nevoie de hidratare, de protecţie împotriva vântului sau a soarelui, aşa că o cremă hidratantă sau una destinată zonei din jurul ochilor pot face minuni.
  • Publicat:
Îţi îngrijeşti corect tenul? Trucurile cosmetice de la care nu trebuie să te abaţi nici în vacanţă

Te pregăteşti de vacanţă? Ai bagajele gata făcute. Printre avalanşa de haine şi echipamente sportive nu uita să strecori şi câte produse cosmetice de bază. Dacă pleci la munte sau într-o zonă călduroasă, tenul tău are nevoie de hidratare, de protecţie împotriva vântului sau a soarelui, aşa că o cremă hidratantă sau una destinată zonei din jurul ochilor pot face minuni. Iată care ar fi produsele cu care te poţi alia pe parcursul întregului sejur!

Laptele demachiant alungă impurităţile

Regula la care nu trebuie să renunţi indiferent de cât de obosită eşti: demachierea. Specialiştii recomandă folosirea unui produs sub forma de emulsie, deoarece acesta este mai cremos şi oferă tenului hidratare. Optează pentru un produs 2 în 1 – cum ar fi laptele demachiant şi tonic. Acest preparat bifazic îndepărtează machiajul şi impurităţile, tonifiază cu delicateţe şi în profunzime pielea. În plus, are o acţiune astringentă şi calmantă, respectând PH-ul natural al pielii.

”Trebuie să fim foarte atenţi atunci când alegem produsul pentru demachiere. Acesta trebuie să fie un produs cu un PH de 5,5, care să nu distrugă filmul hidrolipidic al pielii. O demachiere eficientă începe cu ochii, buzele, gâtul şi se termină întotdeauna cu decolteul. Optează pentru produse de îngrijire bio care îndepărtează delicat impurităţile şi machiajul. Ba mai mult, regenerează epiderma”, precizează Diana Marandiuc, trainer Naturys România.

Crema hidratantă îi dă tenului un aspect catifelat

Hidratarea este esenţială în orice sezon, dar iarna trebuie să acorzi mai multă atenţie acestui aspect. Dacă pleci în vacanţă la munte, nu uita să iei cu tine o crema hidratantă cu factor de protecţie! Filtrele UVA/UVB protejează pielea împotriva efectelor nocive ale razelor solare şi întârzie procesul de îmbătrânire a pielii.

”De obicei, crema de zi este una uşoară, fluidă, care ne oferă hidratare pe parcursul zilei. În schimb, seara, ai nevoie de un produs de îngrijire regenerant, deoarce procesele de regenerare celulară se intalează pe parcusul nopţii”, explică specialistul.

Crema de ochi ţine la distanţă ridurile

Zona din jurul ochilor este partea sensibilă a tenului. În plus, aceasta este cea mai expusă agresiunilor exterioare – vânt, raze solare. În lipsa unei îngrijiri atente şi constante va fi prima afectată de riduri.

”Începând cu varsta de 25 ani, produsul de îngrijire a zonei perioculare trebuie folosit atât dimineaţa, cât şi seara. De obicei, acesta se aplică înainte de  utilizarea cremei de faţă. Mişcările de aplicare a cremei de ochi sunt ascendente, de jos în sus, dar şi circulare, asta pentru a combate gravitaţia”, explică Diana Marandiuc.

Optează pentru creme care conţin ingrediente precum papaya, hibiscusul sau ovazul. Acestea tratează ridurile de expresie şi au efect de tonifiere şi iluminare.

 

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”