Te speli corect pe faţă? Iată care sunt regulile de bază pentru un ten fără iritaţii

Îţi doreşti un ten cu aspect sănătos, lipsit de iritaţii, urmează aceste sfaturi de la dermatolog.
  • Publicat:
Te speli corect pe faţă? Iată care sunt regulile de bază pentru un ten fără iritaţii

În general, modul în care te speli pe faţă şi îţi cureţi tenul contează foarte mult pentru frumuseţea şi sănătatea pielii. Iată câteva reguli de bază pe care nu trebuie să nu le uiţi vreodată:

1.  Utilizează un produs de curăţare blând, neabraziv, un săpun cu ph neutru sau un gel care nu conţine alcool.

2.  Umezeşte-ţi faţa cu apă puţin călduţă şi foloseşte vârfurile degetelor pentru a aplica produsul de curăţare. Dacă foloseşti un prosop sau un burete rişti să te trezeşti apoi cu pielea iritată.

3.  Rezistă tentaţiei de a-ţi freca pielea, deoarece o poţi irita.

4.  Clăteşte-te cu apă puţin călduţă şi tamponează cu un prosop moale.

5.  Foloseşte apoi o cremă pentru hidratare dacă simţi că pielea este uscată sau apar mâncărimi. În jurul ochilor mişcările trebuie executate cu bândeţe, pentru că în aceste zone pielea este mult mai delicată.

6.  Spală-te pe faţă o dată dimineaţa şi o dată seara, dar şi atunci când transpiri excesiv. Dacă porţi o pălărie sau o cască, acest proces se poate repeta de mai multe ori pe zi şi îţi poate irita pielea.

7. Dacă foloseşti machiaj în timpul zilei, demachierea este obligatorie seara. Foloseşte un produs cosmetic sub formă de emulsie sau un lapte demachiant, deoarece acesta este mai cremos, dar nu şi vâscos, aşa că poate oferi tenului  prospeţime, supleţe şi catifelare.

Rolul acestuia este de a îndepărta machiajul, surplusul de sebum şi impuritaţile depuse în timpul zilei. După demachiant se foloseşte loţiunea tonică, care nu trebuie să fie astringentă, dar nici să conţină alcool, rolul ei este de a restabili bariera de protecţie a pielii.

La final, nu uita că oricât de bine ştii să-ţi îngrijeşti pielea sau să-ţi alegi produsele cosmetice, un rol important îl are stresul de zi cu zi. Găsirea unor modalităţi sănătoase de a-l gestiona îţi poate ajuta şi pielea.

Unele boli, precum psoriazisul şi dermatita atopică, apar adesea pentru prima dată când cineva se simte cu adevărat stresat. De asemenea, stresul poate provoca şi apariţia altor afecţiuni ale pielii, acnee, eczemă, psoriazis şi rozacee.

Dacă ai întrebări sau nelămuriri cu privire la îngrijirea pielii sau probleme ale pielii, nu ezita să întrebi un dermatolog.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Simona TUDORACHE
Simona Tudorache este jurnalist şi redactor al site-ului "Ce se întâmplă, doctore?", având în portofoliu articole şi interviuri cu medici, nutriţionişti şi specialişti în activitate fizică. De asemenea, Simona Tudorache este preocupată şi de zona de lifestyle sănătos, intervievând vedete ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân