Implanturile mamare explodează din cauza caniculei: adevăr sau minciună?

Implanturile mamare explodează din cauza caniculei: adevăr sau minciună?
Cum afectează canicula implanturile mamare. Foto: Shutterstock

Multe femei cred că implanturile mamare pot exploda din cauza temperaturilor crescute, însă acest lucru este doar un mit, spun specialiștii.

Pe măsură ce noi recorduri de căldură sunt atinse în fiecare zi, tot mai multe persoane sunt sfătuite să ia măsuri de precauție când vine vorba de expunerea la soare și de sănătatea lor. Este și cazul femeilor cu implanturi mamare, care trebuie să fie conștiente de influența caniculei asupra acestora.

Dr. Cristian Nițescu, medic primar chirurgie plastică și doctor în științe medicale, detaliază pericolele la care se expun femeile cu implanturi mamare atunci când stau foarte mult timp la soare.

Ce se întâmplă cu implanturile mamare când stăm la soare

Expunerea la temperaturi extreme poate ridica anumite probleme pentru sănătatea și aspectul implanturilor mamare.

Canicula poate duce la o creștere a temperaturii corpului și a țesuturilor mamare, ceea ce poate provoca o distensie (întindere sau umflare excesivă) temporară a implanturilor.

Deși aceasta este o reacție temporară, expunerea prelungită și repetată la temperaturi ridicate poate afecta durabilitatea implanturilor.

În plus, în zilele caniculare, pielea devine mai predispusă la transpirație și umezeală, ceea ce poate duce la iritații și potențială infecție în jurul implanturilor mamare, mai ales dacă intervenția a fost făcută recent.

Totodată, femeile cu implanturi mamare pot resimți disconfort crescut sau inflamație în timpul caniculei, în special dacă nu au grijă să se mențină hidratate și să evite suprasolicitarea activităților fizice.

Implanturile mamare
Foto: Shutterstock

Pot exploda implanturile mamare din cauza caniculei?

Medicul le recomandă pacientelor să se informeze corect și să solicite sfaturi sau să adreseze întrebări dacă au nelămuriri, deoarece informațiile eronate sau înțelese pe jumătate pot chiar să pună în pericol sănătatea.

Spre exemplu, circulă pe internet informația că temperaturile crescute pot face ca implanturile mamare să explodeze.

Adevărul este că implanturile mamare sunt proiectate și testate pentru a rezista la schimbările de temperatură obișnuite în timpul caniculei și nu există riscul ca acestea să explodeze din cauza temperaturilor ridicate, ci doar se impun unele măsuri de precauție pentru sporirea confortului.

Foto: Shutterstock

Măsuri de protecție în timpul verii pentru femeile cu implanturi mamare

Canicula poate reprezenta o provocare pentru femeile cu implanturi mamare, dar cu măsuri de precauție adecvate, riscurile pot fi minimizate. Iar dacă măsurile de precauție vor asigura un maximum de confort și siguranță, menținerea hidratării, evitarea expunerii prelungite la soare și purtarea hainelor adecvate pot proteja sănătatea.

Pentru ca intervențiile să nu fie supuse unui stres termic suplimentar, medicul recomandă ca pacientele să își mențină corpul bine hidratat pentru a evita deshidratarea și fluctuațiile bruște de temperatură.

Recomandarea generală pentru populație de a sta la umbră sau de a purta un costum de baie cu protecție solară se aplică în mod deosebit femeilor care au avut recent o intervenție chirurgicală pentru a-și proteja sânii de expunerea directă la soare.

În zilele caniculare se recomandă purtarea de haine din materiale naturale, care permit pielii să respire și să evite acumularea de căldură și umiditate.

În plus, în timpul caniculei, ar trebui evitate exercițiile fizice solicitante, care pot provoca transpirație excesivă și disconfort. Iar dacă se întâmplă să simțiți că pielea sânilor este prea călduroasă sau iritată, aplicați un prosop rece și umed pentru a vă răcori.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Dr. Cristian Nițescu - Medic primar chirurgie plastică și estetică
Dr. Cristian Nițescu este medic primar chirurgie plastică și estetică, doctor în științe medicale și își desfășoară activitatea în cadrul Royal Hospital, fiind și director medical al Spitalului Clinic de Chirurgie Plastică, Reparatorie și Arsuri, București, timp de zece ani. Are ...
citește mai mult
Paula Rotaru - Senior Editor
Senior Editor, [email protected] A făcut parte din echipa Ce se întâmplă, Doctore? în perioada aprilie 2013-decembrie 2023. Articolele sale cuprind informații despre diverse afecțiuni, alimentația echilibrată, îngrijirea pielii și sănătatea emoțională. Colaborări: Viața ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân