Gomajul, cura de tinerete pentru corpul tau

Actiunea gomajului stimuleaza microcirculatia sanguina de la suprafata si reinoirea celulara.
  • Publicat:
Gomajul, cura de tinerete pentru corpul tau
Gomajul, cura de tinerete pentru corpul tau

Stii ce au in comun pielea grasa, cea uscata, sensibila sau mixta? Toate au nevoie sa respire, insa sunt impiedicate chiar de propriile celule! Aici trebuie sa intervina gomajul – un adevarat aspirator pentru problemele de piele!

Pielea ta traieste odata cu tine: celulele se nasc in profunzime, in hipoderma, apoi migreaza incetul cu incetul spre suprafata, adica spre epiderma, unde mor. Problema apare aici: nu vor sa te paraseasca.

Asa ca raman la suprafata pielii tale unde nu fac altceva decat sa o asfixieze. Rezultatul: ea devine terna, isi pierde din suplete si elasticitate si imbatraneste prematur.

Asa ca trebuie sa o ajuti. Daca in lupta cu radicalii liberi, poluarea, excesul de sebum, razele ultraviolete tot ce poti face este doar sa le controlezi actiunea, in cazul celulelor moarte contributia ta este decisiva!

Care este rolul gomajului ?

Prin indepartarea celulelor moarte, acesta te ajuta sa iti cureti pielea in profunzime si sa indepartezi excesul de sebum din pori. Actiunea gomajului stimuleaza microcirculatia sanguina de la suprafata si reinoirea celulara.

Pielea se revitalizeaza, devine mai catifelata si abia acum este pregatita sa primeasca ingrijirile de care are nevoie.

Ce fel de gomaj ti se potriveste?

Intre gomajul pe baza de miez de fructe, cel cu argila, particule de piatra ponce sau enzime absorbante, alegerea ta trebui sa se faca in functie de tipul de piele.

Daca ai pielea normala, atunci esti o norocoasa. Ti se potrivesc toate tipurile de gomaj, atat timp cat nu sunt prea abrazive.

Daca ai pielea grasa sau mixta, ai nevoie in mod obligatoriu sa folosesti un gomaj. Opteaza pentru unul cu o textura condensata, cu particule abrazive din miez de fructe sau sintetice. Acestea o vor curata in profunzime.

Mai fragila, pielea uscata are nevoie de o exfoliere blanda, asa ca opteaza pentru un gomaj cu textura usoara sau cu enzime absorbante neiritante. Gelurile de dus exfoliante pot fi utilizate fara nicio problema.

In caz de probleme dermatologice, cum ar fi eczema, acestea te pot irita asa ca intreaba un medic inainte de a le folosi.

Ai grija doar sa nu folosesti produsele pentru gomaj prea des! Pentru pielea uscata si sensibila, un gomaj la 15 zile este de ajuns, pentru cea normala, unul pe saptamana, iar pentru pielea grasa, doua pe saptamana.

 

Inainte si dupa gomaj

Inainte: inmoaie-ti pielea in apa inainte de a-ti aplica gomajul. De preferat ar fi sa o faci in timpul sau dupa ce iesi din baie, cand pielea este curata iar porii dilatati permit o exfoliere cat se poate de reusita.

Dupa:
orice gomaj trebuie sa fie urmat de aplicarea unei creme care sa ajute la restaurarea filmului protector al epidermei.

Gomajul pentru fata

Tenul, la fel ca si restul corpului, are nevoie de ingrijiri specifice. Gomajul este o ingrijire esentiala, care ii confera un aspect satinat si catifelat. Trebuie aplicat pe fata umeda cu miscari circulare, fara a freca, pentru a ajuta produsul sa intre in piele si sa elimine impuritatile.

Gomajul pentru corp

Intregul corp are nevoie sa fie exfoliat, cu atat mai mult cu cat avansezi in varsta si celulele moarte se tin tot mai strans de pielea ta. Incepe de la umeri, spate, piept (foarte usor pentru ca este o zona sensibila), abdomen, pana ajungi la solduri, fese si picioare. Insista asupra coatelor, genunchilor si picioarelor, pentru ca acestea sunt zonele in care rugozitatea este cea mai accentuata.

Clateste-te apoi cu apa calda si nu uita sa inchei dusul cu un jet de apa rece, pentru tonifiere.

Gomaj eco

Daca nu iti permiti un gomaj branduit de o companie bio, ti-l poti prepara chiar tu. Simplu si eficient.

Elementar: amesteca o lingura de zahar tos cu gel de dus sau cu ulei de masline pana zaharul se imbiba foarte bine cu acestea. Poti la fel de bine sa inlocuiesti zaharul cu sarea, atat timp cat este grunjoasa.

Cu uleiuri esentiale: amesteca o lingura de cafea cu sare marina, 5 linguri de ulei de masline si 6 picaturi de ulei esential de lavanda sau santal. Maseaza-ti prin rotatie toate partile corpului.

Tonifiant: recupereaza-ti resturile de cafea din filtru. Dupa ce iti uzi corpul, maseaza-l cu aceasta peste tot, inclusiv pe fata. Iti va lasa pielea catifelata si cu un miros discret de cafea.

Hidratant si purifiant: amesteca o lingura de miere cu o lingurita de zahar si maseaza-ti usor toate partile corpului. Ai grija sa nu freci prea tare pentru este o combinatie foarte eficace.

Citeste si 16 pasi spre frumusete
                 Frumusetea se invata

Urmărește CSID.ro pe Google News
Blugii skinny, pericol pentru sanatate
Blugii skinny, pericol pentru sanatate
Recomandare video
Stenoza de arteră carotidă internă – tratamentul minim invaziv prin plasare de stent carotidian