6 pasi spre o piele de invidiat

Reusesti sa inlcuzi in putinul timp pe care il ai la dispozitie manichiura, pedichiura sau coafura, insa ai grija suficienta de pielea ta? Demachierea si spalarea tenului in fiecare seara este un inceput, insa curatarea profunda, o data pe saptamana este
  • Publicat:
6 pasi spre o piele de invidiat
6 pasi spre o piele de invidiat

Pasul 1: Curatarea
Curata tenul cu un lichid cremos si fin de purificare a porilor. Sapunul nu este recomandat, pentru ca nu doar usuca excesiv pielea, dar este si neigienic. In plus, murdaria care exista pe maini se scurge astfel pe fata. Aplica lichidul de curatare pe fata cu ajutorul unei dischete de bumbac, iar asta pentru ca mainile nu sunt niciodata suficient de curate. Clateste apoi cu apa calduta, si evita sa folosesti apa fierbinte din cauza actiunii nefaste pe care ar putea-o avea asupra pielii prin agravarea leziunilor cutanate si inflamarea capilarelor.

Pasul 2: Tonifierea
Pana nu demult, lotiunile tonice duceau cu gandul la asprime. Acum insa, exista o multitudine de produse pe piata care au formule fine si delicate, care nu vatama epiderma. Recomandarea este ca dupa ce ai clatit bine fata, sa aplici lotiunea tonica pe ten si pe gat, cu ajutorul unei dischete de bumbac. Aceasta operatiune ajuta la restabilirea naturala a pH-ului pielii si inlatura orice urma pe care solutia de curatare ar fi putut-o lasa pe suprafata pielii. Reechilibrarea valorilor firesti ale pH-ului sunt vitale atunci cand vine vorba despre secretia obisnuita de sebum. Persoanele care au ten gras ori mixt pot folosi o lotiune mai astringenta care va usca tenul si va ajuta la controlarea secretiei de sebum.

Pasul 3: Exfolierea
Aceasta practica ajuta la inlaturarea conglomeratelor de celule moarte care cauzeaza leziuni atunci cand intra in contact cu microbi sau bacterii din aer. Curatarea tenului de celulele moarte care se desprind este foarte indicata si pentru o mai buna absorbtie a solutiilor pe care le aplici pe fata. Totusi, nu folosi exfolianti care sunt prea duri, pentru ca acestia pot irita pielea si pot duce la aparitia unor mici leziuni cutanate. Exfolierea excesiva poate avea ca rezultat desprinderea unor celule sanatoasa de pe suprafata pielii fetei, ceea ce nu este deloc de dorit.

Paul 4: Aburii
Priveste practica de expunere a pielii fetei ca pe un ritual pe care trebuie sa il incluzi in suita de elemente care te ajuta sa ai o piele frumoasa si sanatoasa. Procedeul nu este dureros, nu dureaza mai mult de zece minute si nu trebuie repetat decat o data pe saptamana. Cum se realizeaza? Cu ajutorul catorva flori de musetel si un vas cu apa. Fierbe apa si musetelul cateva minute si apoi pune un prosop deasupra capului, creand un fel de cort in acest fel. Lasa aburii sa patrunda adanc in tesuturile fetei. Ai grija sa nu fie foarte fierbinte, ca sa nu dauneze pielii. Apoi, desi va fi tentant, nu incerca sa cureti fata de diferitele pustule sau puncte negre!

Paul 5: Revitalizarea
Cele mai bune cai de a revitaliza tenul sunt mastile faciale. Pentru cele care au ten gras, mastile pe baza de argila sunt foarte bune, ajutand la controlarea cantitatii de sebum secretate. Cele care au ten uscat pot apela la mastile pe baza de crema, sub forma de gel. Persoanele cu ten mixt sunt sfatuite sa aplice masca pe baza de argila doar in zona in care secretia de sebum este prezenta in cantitati mai marin decat pe restul fetei. Cat astepti sa actioneze masca, te sfatuim sa inmoi doua dischete de bumbac in apa de roze si sa ti le asezi pe pleoape, pentru o adevarata experienta spa. Un sfat foarte important este acela de a incerca orice masca noua pe o portiune de pe brat, inainte de a o aplica pe fata, pentru a preveni eventualele reactii alergice.

Pasul 6: Hidratarea
Aparenta tanara si sanatoasa a pielii necesita fara doar si poate o hidratare regulata. O alta motivatie pentru care pielea are trebuie hranita este aceea de a o feri de actiunea befasta a razelor solare. Este bine sa folosesti crema/lotiunea hidratanta in fiecare zi, dimineata si seara. Este bine de stiut ca si pielea grasa are nevoie de hranire. Gaseste o lotiune fara grasime, delicata si aplic-o in fiecare zi pe fata. Cel mai bine este sa o folosesti seara, pentru ca are timp sa actioneze corespunzator. La fel se intampla si atunci cand este vorba despre tratamentele impotriva imbatranirii si cele antirid.

Articol exclusiv online (A. Raicu)

Urmărește CSID.ro pe Google News
Cele mai frecvente 5 greseli de machiaj
Cele mai frecvente 5 greseli de machiaj
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân