Cele mai frecvente 5 greseli de machiaj

Intotdeauna ne machiem pentru a fi mai frumoase si pentru a masca micile imperfectiuni care ne deranjeaza. Dar cand machiajul nu este realizat asa cum trebuie, efectul poate fi cu totul altul. Prea mult fard de obraz, culoarea fardului de pleoape gresit
  • Publicat:
Cele mai frecvente 5 greseli de machiaj
Cele mai frecvente 5 greseli de machiaj

1. Prea mult fard de obraz
Fardul de obraz ar trebui sa para natural, sa adauge un strop de culoare in obraji. Aplica-ti fardul de obraz pe pielea curata, inainte de a aplica fond de ten sau corector. Daca rezultatul te multumeste si crezi ca daca ai mai adauga putin gloss de buze si mascara ai arata perfect, atunci fardul tau de obraz este ceea ce iti trebuie. Cea mai buna culoare pentru un fard de obraz este nuanta de roz apropiata de culoarea piersicii. Cateva staruri care folosesc aceasta nuanta sunt J.Low si Lara Flynn Boyle. Dar aceasta culoare poate varia in functie de nuanta naturala a tenului tau. Daca alegi o nuanta prea inchisa pentru tipul tau de ten se va observa foarte tare si va arata oricum, numai natural nu. O culoare prea deschisa pentru tenul tau te va face sa pari palida si imbatranita. In aplicarea corecta a fardului de obraz este important si locul in care-l aplici. Zambeste si aplica fardul pe pometi, in zona in care acestia sunt mai proeminenti. Nu aplica pe o suprafata mai mare.

2. Fardul de pleoape albastru inchis
Il folosesti pentru ca probabil cineva ti-a spus candva ca iti sta bine… chiar daca nu era adevarat. Femeile in general sunt foarte receptive la complimente, dar machiajul nu ar trebui sa iasa in evidenta. Acesta trebuie sa se combine cu coafura, hainele si accesoriile pe care le porti pentru a realiza o imagine de ansamblu care sa te faca mai frumoasa.
 
3. Creionul dermatograf albastru
Orice fel de creion dermatograf albastru, albastru inchis sau albastru cenusiu in jurul ochilor nu face altceva decat sa scoata in evidenta pungile de sub ochi si albastrul vinetiu al vaselor de sange din jurul ochilor. Creionul dermatograf albastru va face cu totul altceva decat ar trebuie sa faca un dermatograf: iti va scoate ochii in evidenta, dar nu in sensul bun. Alege nuantele de maro inchis sau negru fumuriu in locul albastrului, mai ales daca ai cearcane.

4. “Pari putin obosita. Te simti bine?”
Daca ai auzit cuvintele astea chiar si atunci cand nu erai obosita, probabil ca o greseala de machiaj a declansat totul. Alegerea incorecta a culorilor cu care te machiezi iti poate face pielea sa para mai obosita. Cum? Prin folosirea in mod neintentionat a culorilor care contin nuante de gri sau cenusiu: un fard de obraz roz cu putin gri, un gloss cu o nuanta de gri sau un fard de pleope gri cenusiu. Tot acest gri te poate face sa pari mai obosita.

Vestea buna este ca nu ai nevoie de o operatie estetica, ai nevoie de alta culoare. Pentru a-ti testa produsele cosmetice, pune cateva bucatele pe o bucata de hartie alba. Daca vezi gri, inseamna ca acela este “vinovatul” pentru ca tu arati mai obosita decat esti in realitate.

5. Conturul buzelor
Daca depasesti conturul natural al buzelor cu creionul dermatograf, buzele tale vor parea mai mari. Asta este una dintre cele mai mari greseli de machiaj. Pentru a-ti face buzele sa para mai mari exista anumite trucuri, dar cu siguranta nu acesta. In principal culoarea si stralucirea sunt elementele cheie. Daca vrei ca buzele tale sa para mai voluminoase, foloseste un ruj sau un gloss de o culoare deschisa, asemanatoare culorii buzelor tale sau cu doua tonuri mai inchisa. Aplica rujul pana la nivelul conturului, fara sa-l depasesti nici macar cu un milimetru.

Articol exclusiv online

Urmărește CSID.ro pe Google News
Bianca Dragomir - Redactor
De-a lungul timpului redactor la mai multe publicații de lifestyle sau copywriter, Bianca este autoarea cărții „Toți câinii aleargă după fluturi” și, de curând, studentă în cadrul Masterului de Antropologie al SNSPA. Uneori mai schițează poeme, alteori visează cum, într-o zi, va ...
citește mai mult
Paseste cu stil in primavara aceasta!
Paseste cu stil in primavara aceasta!
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân