Ghid vestimentar pentru zilele de vară toride în pandemie

Evitaţi insolaţiile! Dar şi să staţi prea multe ore în soare puternic. O pălărie cu boruri largi, dar şi haine lejere din ţesături dense vă vor fi de folos vara
  • Publicat:
Ghid vestimentar pentru zilele de vară toride în pandemie

Vă amintiţi cât de mult ne plângeam de zilele călduroase în anii trecuţi? Mai ales pentru cei care trebuie să stea în oraşele mari cotropite de betoane şi care au şi diverse afecţiuni de sănătate ce nu se împacă cu căldura, canicula este o provocare. Acum, adăugaţi ţinutei vestimentare de caniculă şi masca atunci când mergeţi în spaţii închise sau folosiţi transportul în comun.


Iubim căldura mare, dar ca să ne bucurăm cu adevărat de ea, trebuie să o consumăm cu moderaţie. Pe lângă limitarea timpului petrecut afară atunci când soarele are maximă putere, este foarte important să vă hidrataţi corespunzător şi să mâncaţi înainte de a ieşi din casă. Dacă aveţi tratament medicamentos pe care îl urmaţi, de asemenea, respectaţi-l.
O pălărie din paie, folosirea cremei cu protecţie SPF, ochelarii de soare, masca medicală, un gel dezinfectant pentru mâini, o umbrelă – intră de asemenea din ”trusa obligatorie” pentru zilele călduroase atunci când plecăm afară.

Ce croieli sunt recomandate?

Sunt recomandate hainele lejere, largi şi chiar cu mânecă lungă. Nu uitaţi, pielea trebuie protejată de efectele negative ale razelor solare. 

Ce ţesături sunt recomandate când e cald şi foarte cald afară?

Deşi majoritatea ne-am gândi imediat la hainele din materiale naturale pentru bumbac, in, mătase – iată că specialiştii în industria textilă nu le recomandă în momentele caniculare. Surprinzător poate, dar ţesături sintetice sunt în topul recomandărilor pentru zilele de caniculă căci nu lasă razele ultraviolete să intre atât de uşor în contact cu pielea. Aşadar, alegeţi haine lejere din mixuri de poliester, mixuri de nylon. Alte ţesături cu efect anti-UV sunt denimul, lâna. Cu cât ţesătura este mai densă şi razele soarelui nu se întrevăd când o puneţi la lumină, cu atât protejează pielea mai bine. 

Cum îmbraci copiii când e foarte cald afară?

Ei bine, pentru cei mici există în magazinele specializate de sport tricouri, pantaloni făcute din materiale care asigură protecţie UV înaltă. Acestea sunt ideale atunci când merg la mare, la piscine. Copiii nu trebuie să stea la orele de vârf afară în caniculă, iar la plajă recomandarea medicilor este să stea până în ora 10,30 -11.-00 dimineaţa, la umbră şi seara după 17,30 – 18.00. indiferent de vârstă şi copiii au nevoie de hidratare, ochelari de soare şi pălării din paie.

Articole vestimentare nerecomandate în caniculă

Atunci când trebuie să stăm mult în căldură, chiar dacă şi la umbră hainele din bumbac nu sunt cele mai potrivite că reţin umezela de la transpiraţie mult timp. De asemenea, pe căldura mare este recomandat şi minimalismul vestimentar – cât mai puţine spre deloc bijuterii, curele, ceasuri.

Ce culori ”alungă căldura”?

Contrar a ceea ce ştiam noi în copilărie că albul nu este ”atractiv” pentru soare, specialiştii în dermatologie recomandată culorile vibrante pentru zilele caniculare – albastru electric, orange, roşu, roz, verde. Tot în această categorie intră şi culorile închise – nonculoarea negru sau bleumarin, gri închis.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Mădălina Drăgoi - Editor
 Senior Editor si Fashion Stylist Acum ceva timp, mă aflam la Atena, la o conferinţă internaţională despre frumuseţe şi industria de profil. În sală erau jurnaliste din toată Europa. Reprezentau în special presa glossy. Multe dintre ele erau parcă scoase din paginile revistelor pentru ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”