Dr. Oana Bozdog îți recomandă ce tratamente faciale poți face în sezonul rece

Unele tratamente faciale pot fi făcute doar toamna și iarna.
  • Publicat:
Dr. Oana Bozdog îți recomandă ce tratamente faciale poți face în sezonul rece

Unele tratamente faciale se pot face doar atunci când nu ne mai expunem la soare. Ori, sezonul rece este cel mai potrivit. Dr. Oana Bozdog, medic dermatolog, ne-a vorbit despre acele proceduri dermatologice și estetice care sunt recomandate doar în timpul sezonului de toamnă-iarnă.

Medicul dermatolog Oana Bozdog consideră că unele tratamente cosmetice pot fi făcute doar toamna târziu și iarna.

Peelingurile chimice

În timpul verii, experții în frumusețe se feresc să efectueze chiar și peelinguri chimice ușoare, deoarece exfolierea controlată a pielii dezvăluie un strat proaspăt, mult mai vulnerabil la expunerea la soare. Sezonul de toamnă-iarnă este însă perfect pentru câteva ședințe de peeling chimic. Tratament sigur și foarte popular, este folosit de zeci de ani pentru a trata hiperpigmentarea, ridurile, acneea, pielea ternă și îmbătrânită.

 Tratamentele faciale cu laser CO2

Laserul fracționat CO2 direcționează fasciculele scurte și concentrate de lumină pentru a trata imperfecțiunile pielii. În momentul actual, există o mulțime de dispozitive laser disponibile, iar în cazul majorității, recuperarea și vindecarea necesită un timp destul de îndelungat. Chiar și în cazul aparaturii performante pe care o folosește, spune Dr. Bozdog, chiar dacă recuperarea este mult mai rapidă și mai ușoară, tot există riscul de hiperpigmentare.

Din acest motiv, tratamentele cu laser CO2 se fac din toamnă până-n primăvară. Laserul CO2 este ideal pentru a elimina petele de pe față, gât, decolteu, urmele lăsate de acnee și alte cicatrici, dar și ridurile profunde, estompând semnele de îmbătrânire.

Chiar dacă tratamentul de inducție de colagen sau mezoterapie fracționată ori microneedling se poate face tot timpul anului, cum imediat după procedură este interzisă expunerea directă la soare timp de o săptămână sau chiar mai mult, multe persoane preferă să înceapă acest tratament în sezonul rece.

Procedura stimulează în mod natural producția proprie de colagen și elastină și reduce aspectul liniilor fine, al ridurilor și a cicatricilor provocate de acnee, dar și pe cel al porilor dilatați. Pe lângă întinerirea și redensificarea pielii, inducția de colagen potențează efectul oricărui ser, tratament sau creme de îngrijire a tenului.

Îngrijirea pielii nu înseamnă doar tratamente faciale!

Pielea de pe mâini și de pe gât îți poate trăda vârsta, chiar dacă fața ta este perfect întinsă. Pentru rejuvenarea pielii de pe gât există câteva tratamente care oferă rezultate uimitoare, precum Ultraformer III și Morpheus 8, iar ProFhilo și Radiesse sunt alegeri cu care nu ai cum să dai greș atunci când vrei să-ți întinerești pielea de pe mâini.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Bianca Poptean - Psiholog
Am scris peste 10 ani pentru Ce se întâmplă doctore, timp în care am realizat sute de articole, interviuri cu medici și specialiști în diverse domenii, materiale video, conferințe și emisiuni live. Mai mult, sunt mamă a doi băieți minunați care mi-au oferit ocazia să văd lumea prin ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân