Dr. Luminita Marinescu: Atentie la farduri, medicamente si lacul de unghii daca vreti un ten impecabil!

Daca aveti un teren alergic, puteti face reactii severe pe fardurile de culoare rosie sau verde. Si lacul de unghii poate da o reactie alergica unde nu va asteptati.
  • Publicat:
Dr. Luminita Marinescu: Atentie la farduri, medicamente si lacul de unghii daca vreti un ten impecabil!
Dr. Luminita Marinescu: Atentie la farduri, medicamente si lacul de unghii daca vreti un ten impecabil!

Frumusetea pielii nu se mentine doar daca aplicam costant o crema hidratatnta. Trebuie sa stim ca aceasta e musai sa contina si antioxidanti, iar daca luam anumite medicamente nu trebuie sa ne expunem in lumina solara. Tenul acneic se trateaza cu creme pe baza de cortizon, insa nu trebuie sa exageram in adolescenta, iar lacul de pe unghii poate ajunge sa creeze probleme pielii din jurul ochilor.

Specalistul dermatolog, dr. Luminita Marinescu, ne-a dezvaluit o serie de trucuri pentru a ne pastra pielea impecabila:

1. Crema ceroasa hidratanta se foloseste pentru tenul gras si cea hidratanta si emolienta pentru cel uscat. Pe eticheta cremei alese, aveti grija sa mai fie antioxidanti – vitaminele C, E si K, zinc si seleniu.

2. Daca luati ibuprofen sau aspirina, aveti grija ca soarele poate sa va provoace o arsura solara. La fel se intampla cu multe dintre antibiotice. De aceea, verificati pe prospect daca produc fototoxicitate.

3. Daca aveti un teren alergic, puteti face reactii severe pe fardurile de culoare rosie sau verde. Si lacul de unghii poate da o reactie alergica unde nu va asteptati. Spre exemplu, la nivelul ochilor.

4. In cazul acneei, cremele pe baza de cortizon imbunatesc spectaculos aspectul tenului. Aplicarea lor pe termen lung insa in adolescenta poate genera acneea la varsta adulta.

5. Dintre toate metodele de indepartare ale parului nedorit, epilarea cu lumina inalt pulsata e cea mai putin agresiva pentru corp. Pe an, sunt necesare 3 sedinte. Atentie! Curele cu antiinflamatoare facute in timpul epilarii cu IPL pot determina arsuri.

6. Vi se inroseste tenul la emotii sau la diferentele de temperatura? Cel mai probabil, suferiti de cuperoza, o afectiune a capilarelor de la nivelul intregului organism. Cuperoza poate arata inclusiv fragilitatea vaselor cerebrale. Un tratament care tonifica vasele de sange facut din tinerete va poate feri de complicatii.

Citeste si: Reactii alergice la care nu v-ati gandit


 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Beatrice Osanu - Redactor-şef
Beatrice Osanu este unul dintre oamenii “Ce se întâmplă, doctore?” care a asistat la naşterea emisiunii în 2002 şi a revistei în 2005. În anii care au trecut de atunci, a cunoscut sute de medici, nutriţionişti, antrenori de fitness şi psihologi, dar şi celebrităţi care au inspirat-o, ...
citește mai mult
3 pasi pentru un ten fara acnee
3 pasi pentru un ten fara acnee
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”