Dr. Dana Miricioiu – Cum se pot corecta buzele volumizate nearmonios? Cât costă injectările cu acid hialuronic în buze?

Cine doreşte să îşi mărească buzele în cabinetele medicilor esteticieni trebuie să ştie că se pot aplica corecţii doar pentru buzele injectate cu acid hialuronic
Dr. Dana Miricioiu - Cum se pot corecta buzele volumizate nearmonios? Cât costă injectările cu acid hialuronic în buze?
Dr. Dana Miricioiu - Cum se pot corecta buzele voluminizate nearmonios? foto arhivă

Obsesia pentru frumuseţe, obsesia pentru perfecţiune, obsesia pentru succes, reţelele sociale pline de fotografii cu femei frumoase, dorinţa unui partener – pun multă presiune pe femei şi bărbaţi deopotrivă să fie mai frumoşi. Unii chiar apelează la mici corecţii chirurgicale sau proceduri minimum invazive. Vedem însă şi multe încercări nereuşite spre exemplu buzele voluminizate. Ba mai nou, tot pe reţelele sociale se postează rezultatele nefericite ale unor intervenţii pentru mărirea buzelor. Cum se pot corecta? Cum să alegi un medic estetician bun? Răspunde dr. Dana Miricioiu, chirurg plastician.

Aşa cum observăm, în ultimii ani, imaginea femeii perfecte are şi buze voluminoase. De altfel, buzele cărnoase sunt şi un atribut al tinereţii. Se pare că direct sau indirect, femeile sunt influenţate de aceste tendinţe şi cele cu buze subţiri de la natură (şi nu numai) sunt tentatate să apeleze la trucuri de machiaj pentru un contur mărit, iar altele apelează la specialişti în estetică pentru a mări volumul buzelor. Doar că unele rezultate nu aduc neapărat un plus de imagine, buzele injectate devenind asimetrice. Cum se pot repara buzele a căror injectare nu a fost de succes?
 
CSÎD: Cum să alegi specialistul care se va ocupa cu seriozitate de buzele tale?
Dr. Dana Miricioiu:
Experienţa chirurgului sau a medicului estetician este foarte importantă. A injecta acid hialuronic în buze nu este un lucru atât de simplu, deşi pentru unii, din păcate, reprezintă o simplă injecţie. Pe lângă o bună cunoaştere a anatomiei umane, este nevoie şi de un simţ artistic din partea medicului. Experienţa, CV-ul şi anii de muncă pe care îi are medicul respectiv trebuie să fie apreciate de pacienţi, care pot alege astfel medicul potrivit pentru ei.

Buze volumizate nearmonios – se pot corecta?

CSÎD: Cum se pot corecta injectările nereuşite?
Dr. Dana Miricioiu:
Injectările nereuşite se pot corecta în condiţiile în care s-a folosit acidul hialuronic. Folosirea însă a substanţelor semipermanente sau permanente predispune pacientul la un rezultat care poate fi foarte greu sau poate imposibil de corectat. Îndepărtarea micropicăturilor de silicon injectate defectuos sau a implantului siliconic se poate face doar pe cale chiurugicală, cu traumatizarea deci a buzelor.

Cât costă să îţi măreşti buzele?

CSÎD: Care este preţul corect pentru această intervenţie?
Dr. Dana Miricioiu:
Pentru a avea un rezultat armonios şi pentru a evita posibilele efecte secundare recomand pacienţilor să evite costurile mici. Un preţ mic înseamnă un produs de o calitate slabă. Există o mare paletă a produselor care conţin acid hialuronic, însă nu toate au aceeaşi calitate. În general, costurile pentru 1 ml sunt cuprinse între 300-400 euro.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Dr. Dana Miricioiu - Chirurg plastician, microchirurgie reconstructiva
Dr. Dana Miricioiu, specializată în chirurgie plastică – microchirurgie reconstructivă, a absolvit Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila” în anul 1994. A lucrat în cadrul Spitalului Universitar de Urgență București până în anul 2007, când a pus bazele propriului ...
citește mai mult
Mădălina Drăgoi - Editor
 Senior Editor si Fashion Stylist Acum ceva timp, mă aflam la Atena, la o conferinţă internaţională despre frumuseţe şi industria de profil. În sală erau jurnaliste din toată Europa. Reprezentau în special presa glossy. Multe dintre ele erau parcă scoase din paginile revistelor pentru ...
citește mai mult
Acneea şi factorii care o pot AGRAVA
Acneea şi factorii care o pot AGRAVA
Recomandare video
Salată cu ciuperci și Mușchi File și paste cu Jambon de Curcan