Dr. Dana Miricioiu, chirurg plastician – Cum se pot mări buzele pentru rezultate armonioase şi cu riscuri minime

Micropicăturile siliconice, implantul siliconic sau acid hialuronic? Aceasta este întrebare femeilor care îşi doresc buze voluptoase. Despre fiecare în articol.
Dr. Dana Miricioiu, chirurg plastician - Cum se pot mări buzele pentru rezultate armonioase şi cu riscuri minime
Dr. Dana Miricioiu, chirurg plastician - Cum se pot mări buzele pentru rezultate armonioase şi cu riscuri minime, foto arhivă

În ultima perioadă cel puţin în reţelele sociale, unde o dată cu ocazia pandemiei petrecem mai mult timp, se observă cu uşurinţă că multe femei de toate vârstele au buze mai pline, mai voluminoase. Unele se folosesc de trucuri de machiaj, altele de filtre foto, iar altele au fost în cabinete de estetică sau chiar cosmetică pentru a-şi umple buzele. Nu la toate rezultatul este armonios. Tot pe reţelele sociale, uneori apar plângeri tot pe acest subiect ”buze nereuşite” după injecţii sau alte proceduri. Am stat de vorbă despre acest subiect cu dr. Dana Miricioiu, chirurg plastician.

CSÎD: Ce înseamnă buze frumoase din punctul de vedere al unui medic estetician?

Dr. Dana Miricioiu: Fără nicio îndoială, buzele frumoase sunt cele care par naturale. Nimic din ce depăşeşte această limită nu poate fi frumos. Iar buzele – poate cel mai important element anatomic al feţei – sunt cele care sar în evidenţă imediat atunci când sunt injectate prea mult sau defectuos.
Buzele sunt frumoase atunci când sunt bine hidratate (se poate face acest lucru prin injectare cu acid hialuronic fără a le modifica volumul) şi atunci când sunt bine proporţionate şi simetrizate (intervenţii care sunt strâns legate de măiestria artistică a medicului estetician)

Modalităţi de umplere a buzelor în 2020

CSÎD: Cum se poate mări volumul buzelor?
Dr. Dana Miricioiu:
Se poate efectua fie prin injectarea unor substanţe, fie prin implant permanent.
Sunt mai multe modalităţi de a mări volumul buzelor. Acidul hialuronic, micropicături siliconice, implant siliconic şi, mai nou, fire de suspensie (despre care am o părere foarte rezervată!)

Ce substanţe se folosesc pentru mărirea buzelor

CSÎD: Ce substanţe sunt indicate?
Dr. Dana Miricioiu:
Micropicăturile siliconice dau volum buzelor prin injectări repetate, iar implantul siliconic, care are o formă cilindrică, poate avea efect permanent. Sunt intervenţii aprobate, se practică în întreaga lume, dar au un inconvenient: pot genera reacţii secundare destul de serioase.

Cât durează efectul?

CSÎD: Cât durează efectul de umplere a buzelor?

Dr. Dana Miricioiu: În cazul micropicăturilor siliconice, efectul nu este atât de permanent cum se spune, am cunoscut cazuri la care efectul a trecut după câţiva ani. Implantul siliconic este însă permanent, dar, atenţie la reacţiile secundare.
Acidul hialuronic injectat în buze durează între 6 luni şi 2 ani, deşi am multe paciente care au depăşit acest interval de timp, iar rezultatul s-a menţinut foarte frumos. Şi iaraşi avem un avantaj al acidului hialuronic: putem ajusta volumul buzelor la o injectare ulterioară, dacă dorim acest lucru.

Riscuri şi efecte secundare ce pot apărea după mărirea buzelor

CSÎD: Ce riscuri şi efecte secundare există?


Dr. Dana Miricioiu: Micropicăturile siliconice şi implantul siliconic, sunt practicate în întreaga lume, dar pot avea anumite reacţii secundare deloc de neglijat: sângerare, infectare sau chiar de necrozare a ţesutului, sau de lezare a unor terminaţii nervoase. Din acest motiv, singurul care este sigur pentru orice pacient rămâne binecunoscutul acid hialuronic. Chiar dacă câteva zile după injectare, acesta poate să prezinte mici noduli, prin masaj, aceştia trebuie să dispară. Acidul hialuronic este foarte maleabil cu ţesutul uman şi poate să remodeleze cu succes orice defect de formă sau de volum al buzelor. Şi, mai mult, dacă rezultatul nu este pe placul pacientei, el se poate înderpărta foarte uşor, spre deosebire de celelalte metode.
 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Dr. Dana Miricioiu - Chirurg plastician, microchirurgie reconstructiva
Dr. Dana Miricioiu, specializată în chirurgie plastică – microchirurgie reconstructivă, a absolvit Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila” în anul 1994. A lucrat în cadrul Spitalului Universitar de Urgență București până în anul 2007, când a pus bazele propriului ...
citește mai mult
Mădălina Drăgoi - Editor
 Senior Editor si Fashion Stylist Acum ceva timp, mă aflam la Atena, la o conferinţă internaţională despre frumuseţe şi industria de profil. În sală erau jurnaliste din toată Europa. Reprezentau în special presa glossy. Multe dintre ele erau parcă scoase din paginile revistelor pentru ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân