Femeile fără ruj pe buze sunt femei dezbrăcate!

De la an la an, rămânem uimiţi de câte produse cosmetice noi apar ori de cât bune sunt rezultatele din cabinetele de estetică. Am zice că nimic nu ne mai suprinde. De fapt, toate sunt vechi şi noi sunt toate. Şi totuşi…
  • Publicat:
Femeile fără ruj pe buze sunt femei dezbrăcate!

De la an la an, rămânem uimiţi de câte produse cosmetice noi apar ori de cât bune sunt rezultatele din cabinetele de estetică.

Am zice că nimic nu ne mai suprinde.

De fapt, toate sunt vechi şi noi sunt toate. Şi totuşi…


Rujul, piesa de rezistenţă

În 2015 şi de acum înainte, să-i dăm rujului ce e al rujului. “Femeile fără ruj pe buze sunt femei dezbrăcate. O femeie are nevoie doar de ruj şi diamante”, mi-a şoptit la ureche Jose Luis Yuve, make-up artist internaţional Guerlain pe care l-am întâlnit în Bucureşti.

Evident, nu purtam ruj. Mi-a spus însă că apreciază calitatea pielii româncelor, însă chiar insistă că este necesar rujul. La câteva zile, la München, m-a machiat un make-up artist Sothis din Paris. Cu doar 5 produse a reuşit să accentueze trăsăturile într-un mod în care nu mă aşteptam. Evident, rujul a reprezentat punctul forte.

Mi-a povestit că femeile din Paris nu ies niciodată nemachiate, dar nu folosesc prea mult machiaj. Franţuzoicele însă exagerează. Cât despre ruj, acesta este folosit de parizience pe post de fard de pleoape şi de fard de obraji. În ceea ce priveşte buzele, folosesc culori intense. Nici nuanţele de nude nu sunt pure pentru buze, au pigmenţi roşii în compoziţie.

Gene lungi fără mascara

Acum că am pus accentul pe buze, să facem o scurtă trecere prin ce mai e nou şi ce se va purta în noul an. Genele lungi sunt visul oricărei femei. Mai puţin demachierea după petrecerile lungi. Aşadar, de îndepărtarea machiajului nu vă poate scuti nimeni, însă puteţi să aveţi gene lungi timp de două săptămâni fără a vă mai da cu mascara zi de zi şi fără a vă aplica gene false.

Am testat un mascara semi-permanent. Aplicarea durează 30 de minute (este incomodă, mai ales dacă dai de o cosmeticiană ce nu are fineţea unui chirurg), dar da merită. Însă, am mai “trişat” şi nu m-am putut abţine să nu mai folosesc şi mascara în acest interval.

Pentru petreceri sau evenimente special puteţi folosi şi mascara cu glitere. Aurii, argintii sau ce nuanţă vă doriţi. Câteva firme de cosmetice profesionale au lansat astfel de produse. Eu am găsit la Peggy Sage.

Epilare mai simplă. La domiciliu

În ceea ce priveşte epilarea, trendul este spre natural. Şi anume, tot mai populară la nivel mondial este epilarea cu zahăr. Se poate efectua acasă sau la salon. Se pare că acest tip de îndepărtare a părului nedorit agresează mai puţin pielea decât bătrâna ceară:  deoarece zahărul nu se lipeşte de piele, ci doar de firul de păr.

Efectele ţin până la 5 săptămâni. În ceea ce priveşte epilarea facială, o poţi efectua acasă cu epilatorul facial şi peria de curăţare Braun Face. Prin comutarea ataşamentelor dispozitivului, poţi îndepărta perfect părul facial de la rădăcină şi curăţa pielea la nivelul porilor. Chiar şi sub duş.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Mădălina Drăgoi - Editor
 Senior Editor si Fashion Stylist Acum ceva timp, mă aflam la Atena, la o conferinţă internaţională despre frumuseţe şi industria de profil. În sală erau jurnaliste din toată Europa. Reprezentau în special presa glossy. Multe dintre ele erau parcă scoase din paginile revistelor pentru ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân