De ce tot mai multe femei își injectează botox în zona umerilor? Explicațiile unui estetician

  • Publicat:

„Traptox” este cel mai nou trend de injectare cu botox în… umeri, ați ghicit! Acest trend a făcut peste 2,3 milioane pe vizualizări pe TikTok.

Injectarea toxinei botulinice în zona umerilor

În timp ce toxina botulinică este de obicei injectată în față pentru a trata liniile și ridurile și pentru a ajuta la crearea unui aspect întinerit, Traptox este numele dat procedurii care presupune injectarea acestei substanțe în mușchii trapezi”, explică Nina Prisk, asistent estetician la clinica Update Aesthetics.

Dar de unde a apărut acest trend nebun? Ei bine, de la o postare de-a lui Kim Kardashian, care a devenit virală. Vedeta a fost criticată și-a editat umerii în Photoshop.

Ce este mușchiul trapez?

„Mușchiul trapez este un mușchi mare, superficial, care se întinde de la spatele craniului de-a lungul coloanei vertebrale, până la vertebrele toracice inferioare și se extinde lateral până la omoplat. Este responsabil pentru multe mișcări ale umerilor și gâtului, inclusiv ridicarea și stabilizarea umerilor, precum și menținerea unei posturi adecvate”, explică specialistul.

Ce efect aduce cu sine botoxul injectat în mușchiul trapez?

„Botoxul paralizează parțial mușchii din această zona prin inhibarea neurotransmițătorilor”, explică Prisk. „Este un efect reversibil, astfel că în timp această funcție este recâștigată dacă renunți la botox. Însă prin relaxarea acestora cu ajutorul injectării de toxina botulinica se obține subțierea muchilor. Zona umerilor devine mai conturată, mai feminină, la fel și gâtul. Unele femei care vin că cabinet își injectează botox inclusiv în gambe, pentru a le subția”, adaugă Nina Prisk.

Este o procedură sigură?

„Botoxul, atunci când este administrat corect, poate ajută la reducerea tensiunii musculare și poate împiedică un mușchi să devină prea proeminent, iar aici putem vorbi și despre mușchii maseteri, responsabili pentru scrâșnirea dinților. Nu mai e de mirare că acum botoxul este disponibil și pentru zona umerilor, acolo unde femeile acumulează cea mai multă tensiune. Pe termen lung, efectul este și estetic, de subțiere, creând efectul unui gât mai lung și mai subțire sau mai multă definiție în zona umerilor”, conchide specialistul.

Sursă: Women’s Health

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân