Epilarea facială cu lama de ras. Cum se face și trucuri pentru a nu te irita

  • Publicat:
Epilarea facială cu lama de ras. Cum se face și trucuri pentru a nu te irita
Sursa foto: shutterstock

Epilarea facială cu lama de ras este destul de controversată în sensul în care, până deunăzi, s-a considerat că acest proces îngroașă firul de păr și nu îl îndepărtează definitiv. Astăzi, specialiștii demontează acest mit. Dar, care sunt plusurile și minusurile epilării faciale, de fapt?

Datorită tehnicilor de epilare disponibile astăzi, părul facial nu ar trebui mai fie o problemă pentru femei.

Dacă îți dorești o metodă ieftină și la îndemână oricui, lama de ras ar putea reprezenta o soluție excelentă, care nu îți va da prea multe bătăi de cap.

Epilarea facială cu lama de ras

AVANTAJE

Rasul feței îndepărtează părul, reziduurile, celulele moarte și excesul de ulei, de unde poate rezulta un ten fin și luminos. Acest lucru ajută ca machiajul să se aplice mai lesne și să arate mai bine pe chip.

DEZAVANTAJE

Epilarea cu lama de ras implică, în unele cazuri, riscul de crestături și tăieturi care pot sângera și provoca usturimi. Dacă te confrunți cu pusee acneice, cu psoriazis sau eczeme, lama de ras ar putea înrăutăți iritațiile și disconfortul.

Pielea sensibilă sau cu pete roșii poate, de asemenea, să nu răspundă favorabil la epilarea facială cu lama de ras.

Cum se realizează corect epilarea facială cu lama de ras

Dezinfectează bine lama de ras înainte de folosire

Folosește o lamă de ras cu muchie dreapta sau o ustensilă special creată pentru așa ceva (se găsește deja în comerț). Pentru a evita iritațiile nedorite, nu folosi niciodată o lamă de ras uzată/tocită.

Curăță mai întâi pielea și usuc-o complet

Dacă ai decis să aplici această metodă deja virală pe internet, asigură-te că te documentezi atent.

Ține pielea întinsă cu o mână și aparatul de ras la un unghi de 45 de grade, apoi treci cu lama peste ten cu mișcări scurte și blânde. Epilează întotdeauna în sensul creșterii firelor de păr, niciodată contra acestuia.

Citește și: Epilarea parului facial – ce metoda alegi?

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân