De ce apar firele albe și cum le prevenim? 3 ponturi utile

  • Publicat:
De ce apar firele albe și cum le prevenim? 3 ponturi utile
Sursa foto: shutterstock

Sunt inestetice și îți scad considerabil stima de sine, în special dacă te lovești de problema lor mult prea devreme. De ce apar firele albe? Căci despre ele vom vorbi azi. Și cum putem preveni înmulțirea lor? Iată câteva trucuri naturale. Și încearcă-le acum.

Stresul, principalul factor al declanșării creșterii firelor albe

Înainte de toate, trebuie să știi că procesul de încărunțire nu poate fi oprit. Cei mai cunoscuți factori care pot declanșa apariția firelor albe sunt ereditatea și stresul.

E ușor de spus că trebuie să scapi de stres și greu de realizat.

Gândește pozitiv, încearcă să vezi partea bună în lucruri și să te relaxezi cât mai mult. De asemenea, meditația și mișcarea fizică ajută semnificativ la diminuarea stresului.

Citește și: Cercetătorii au descoperit de ce stresul albeşte părul

5 trucuri pentru prevenția firelor albe

Clătește-ți părul cu ceai negru

Ceaiul negru are un conținut ridicat de antioxidanți, vitamine și minerale, care odată asimilate, stimulează creșterea părului și redă strălucirea și vitalitatea șuvițelor.

Prepară și tu 2-3 căni de ceai negru concentrat și lasă-l să se răcească. Odată răcit, clătește-ți părul cu acest amestec. Lasă-l să acționeze preț de o jumătate de oră și apoi clătește cu apă din abundență. Repetă acest tratament miraculos la fiecare spălare pentru rezultate îndelungate.

Citește și: Dacă albești prea devreme, e posibil să duci lipsa acestor vitamine și minerale

Cafeaua este și ea un colorant natural

Cafeaua este unul dintre ingredientele naturale folosite cel mai adesea pentru intensificarea nuanței părului. În special al celui închis la culoare. Pigmenții săi naturali împreună cu antioxidanții din cafea hrănesc în profunzime și reduc simțitor încărunțirea.

Mai mult, tot cafeaua acționează și ca exfoliant organic, ideal pentru eliminarea pielii moarte și a altor impurități care se adună pe suprafața scalpului.

Fă o cafea tare, concentrată și aplic-o pe par. După 30 de minute, spală-ți șuvițele conform rutinei tale de îngrijire obișnuite (șamponare, aplicare balsam sau mască, etc). Repetă acest procedeu de 2/3 ori pe săptămână.

Citește și: Cum să îți intensifici culoarea părului dacă ești vopsită, cu ajutorul trucurilor naturale

Masează-ți scapul cu unguente naturale

Miezul de dovleac are un efect extraordinar de hrănire al rădăcinilor și de refacere a pigmentului.

Aplică o mască preparată din 200 de grame de miez de dovleac și 5 linguri de ulei de nuca de cocos și preț de 10 minute, masează folosind mișcările circulare, după care lasă să acționeze timp de încă 20 de minute. Șuvițele tale îți vor fi recunoscătoare!

Surse: HealthLine, Medical News Today, Greatist

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân