Cum să îți intensifici culoarea părului dacă ești vopsită, cu ajutorul trucurilor naturale

  • Publicat:
Cum să îți intensifici culoarea părului dacă ești vopsită, cu ajutorul trucurilor naturale
Sursa foto: shutterstock

Ești vopsită blond, brunet sau roșcat? Iată cum poți intensifica nuanța părului tău cu ajutorul unor produse naturale ce se află chiar în bucătăria proprie!

Menținerea culorii părului proaspăt vopsit este o mare provocare pentru multe femei în ziua de azi. Indiferent dacă ai părul închis sau deschis la culoare, reîmprospătarea nuanței părului va face ca vopseaua să dureze mai mult timp. Astfel, tu vei avea șuvițe mai sănătoase și mai strălucitoare pentru mai mult timp.

Citește și: 9 reguli pentru menţinerea culorii părului vopsit

Iată cum poți intensifica nuanța preferată cu ajutorul produselor naturale din propria bucătărie!

Părul blond și sucul de lămâie

Dacă ți-ai supus părul la decolorare și vopsire, acesta e posibil să își fi pierdut din strălucire, din cauza cuprului și oxidării chimice. Lămâia vine în ajutorul tău!

Acest fruct este bogat în antioxidanți care ajută la refacerea culorii părului tău. Și este și foarte ușor de folosit: se stoarce conținutul unei lămâi medii și se diluează într-o cană cu apă. Conținutul astfel obținut se toarnă într-un recipient de tip spray cu ajutorul căruia se aplică sistematic pe lungimea șuvițelor. Se stă apoi la aer sau la soare pentru ca rezultatele să fie cele scontate.

Atenție, însă! Aciditatea lămâii poate usca părul în unele cazuri. Folosește și o mască hidratantă.

Citește și: Cum menții un păr vopsit blond sănătos si strălucitor? 6 produse esențiale de îngrijire

Părul șaten și cafeaua

O ceașcă proaspătă de cafea îți poate intensifica nuanța arămie a părului tău. În alte cazuri, poate acoperi chiar și firele albe nedorite. Dacă ai nevoie, așadar, de un impuls rapid, dar accesibil totodată, cafeaua este o opțiune bună de încercat.

Pentru a prepara o ceașcă tare de cafea neagră prăjită, iată ce ai de făcut: amestecă o jumătate de ceașcă de cafea proaspăt râșnită cu două linguri de zaț și o ceașcă de balsam de păr hidratant. Aplică întreg amestecul pe părul ud. Lasă să acționeze preț de cel puțin o oră și spală bine apoi. Clătește cu apă din abundență.

Părul brunet și salvia

Dacă ai părul închis la culoare și vrei o revitalizare, o intensificare a nuanței vopsite, decoctul de salvie este o opțiune bună.

Cum îl prepari? Simplu! Pui la macerat o cană de salvie uscată într-un litru de apă fiartă (dată în clocot). Lași apă să se răcească și strecori conținutul de salvie.

După ce îți speli părul și-l usuci cu prosopul, aplici atent decoctul de salvie. Lași să acționeze timp de 30 de minute și clătești cu apă din abundență. Rezultatele vor fi vizibile imediat!

Părul roșcat și sucul de merișoare

Poate că n-ai fi crezut, dar există o soluție la îndemâna oricui și pentru intensificarea nuanței de roșcat a părului! Iar aceasta este… sucul de merișoare! Și nu numai că intensifică nuanța, dar sprijină și creșterea părului și îl face mai lucios! Vitaminele A și C, care sunt prezente în acest suc, promovează creșterea sănătoasă a părului.

Aici poți opta și pentru sucul din comerț, rezultatele vor fi aceleași.

Surse: Allure, Bustle, Wiki How

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”