Dana Sota: cum să-ţi îngrijeşti pielea de sub masca de protecţie

Dana Sota, expert în beauty, vorbeşte desăre îngrijirea pielii acoperite de masca de protecţie.
  • Publicat:
Dana Sota: cum să-ţi îngrijeşti pielea de sub masca de protecţie

Dana Sota, expert în beauty, supranumită de cei din domeniu ca fiind un “beauty guru”, oferă tipsuri de îngrijire a pielii acoperite de masca de protecţie într-un articol de pe blogul ei.

“Este obligatoriu să purtăm mască, însă haideţi să avem grijă de pielea de sub ea, pentru că este un obicei nou cu care trebuie să ne obişnuim! Sub masca de protecţie se formează aşa numita “red zone”, mai exact bărbia, nasul, conturul maxilarului, zone în care secreţia de sebum în exces se combină cu transpiraţia, cu praful şi cu bacteriile care se pot dezvolta rapid, în aceste condiţii, sub mască. Netratată sau nebăgată în seamă, inflamaţia devine mai puternică, coşurile mai prezente şi mai greu de controlat”, semnalează Dana Sota care este şi autoarea volumului de succes “Frumuseţea se învaţă”.

Spray-ul cu apă termală ar trebui să fie un accesoriu de nelipsit din geanta fiecărei persoane care poartă mască mai multe ore pe zi, aşa cum sunt şi şerveţelele antibacteriene sau gelul dezinfectant pentru mâini:

“La un interval de timp de purtare a măştii, indicat este să ne ducem într-un loc sigur, să îndepărtam masca, ca să ne aerisim pielea şi să pulverizam apa termală pe faţă. Este o acţiune care ne ajută atât să ne răcorim, cât şi să ne curăţăm de transpiraţie şi de bacterii. Dacă nu avem la dispoziţie apă termală, putem să ne dezinfectăm mâinile şi să dăm cu apă rece pe faţă, asta ne va revigora şi ne va ajuta pielea să reziste la următoarea rundă de purtare a maştii de protecţie”, dezvăluie Dana Sota, care a fost primul antreprenor de frumuseţe din România când a deschis cel dintâi centru de estetică facială şi corporală din ţară.

Cum arată ritualul de îngrijire a feţei când purtăm mască

Ritualul de îngrijire a pielii din fiecare zi necesită elemente suplimentare de protecţie a zonei feţei acoperite multe ore de mască.

“Rămân esenţiali cei trei paşi obigatorii de îngrijire – curăţare, tonifiere, hidratare – plus aplicarea cremei cu protecţie SPF, însă, pentru o protecţie suplimentară a pielii acoperite multe ore pe zi de o mască, putem aplica serumuri, geluri sau creme cu AHA (acizi de fructe) sau cu acid salicilic pentru o exfoliere blândă şi pentru a nu lăsa să se acumuleze celule moarte, geluri calmante, apă termală, produse tip mască pe bază de zinc, sulf şi argilă. Produsele cu extract din arbore de ceai şi cele cu extract de curcumină (din turmeric) sunt de asemenea potrivite, pentru că au efect antiinflamator şi antibacterian” a subliniat expertul în beauty.

Dana Sota susţine ca tenul trebuie ajutat cât de mult se poate în condiţiile noilor reguli sociale.

“Nu trebuie să renunţăm complet la machiaj, dar trebuie să alegem unul foarte uşor, cu texturi pe bază de apă, putem folosi un BB cream, un fond de ten light sau creme colorante şi ar fi recomandat să stăm fără ruj şi să aplicăm doar un gloss hidratant sau “strugurel” pe sub mască.”

Oricât de atractive ar fi măştile fashion din material textil, asortate ţinutei sau cu mesaje haioase, Dana Sota avertizează că sterilizarea şi igienizarea acestora trebuie făcută cu rigurozitate după fiecare purtare şi recomandă pentru uşurinţa folosirii, dar şi pentru igiena pielii purtarea măştilor de protecţie conforme standardelor şi cu filtre aprobate care sunt de unică folosinţă. 

Dana Sota semnalează elementele care ar trebui să-i alerteze pe purtătorii de mască şi să-i îndrepte către un medic dermatolog.

“Primul semn că tenul nostru suferă sub masca de protecţie este că pielea din “zona roşie” se irită, apoi se formează inflamaţia şi după aceea apar cosurile. Atunci când problemele încep să se agraveze, când iritaţia se transformă în inflamaţie şi apoi în acnee, este bine să apelăm la indicaţiile şi expertiza unui medic, dermatologul este cel mai potrivit să recomande un tratament adecvat şi personalizat pentru rezolvarea problemelor apărute pentru ca acestea să nu se agraveze şi să ne scape de sub control”, subliniază Dana Sota, expert în beauty. 

 

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Salată cu ciuperci și Mușchi File și paste cu Jambon de Curcan