Ieftin şi eficient: 3 măşti naturale pentru ten cu ingrediente din frigider – avocado, căpşuni, pepene galben

În perioada pandemiei multe femei au renunţat să mai mearga la saloanele de înfrumuseţare. Dar pot avea grijă de hidratarea tenului şi acasă. Iar 3 măşti de ten
  • Publicat:
Ieftin şi eficient: 3 măşti naturale pentru ten cu ingrediente din frigider - avocado, căpşuni, pepene galben
IEFTIN ŞI EFICIENT - 3 măşti naturale pentru ten cu ingrediente din frigider, foto Shutterstock

Să fim serioşi, dacă femeile se plâng că nu le place cum arată tenul lor – adesea tern, lipsit de strălucire, de vitalitate nu este pentru că tratamentele de îngrijre pe care le aplică nu dau randament ci este pentru că nu prea se îngrijesc. Adică în afară de machiaj, demachiat şi maxim aplicarea unei creme nu fac nimic special.

Şi nu ne referim la tratamente estetice de ultimă generaţie ci la masaj, gomaj, măşti pentru ten.
Acum în plină pandemie de coronavirus este timpul să folosim resursele cât mai eficient, dar să ne şi menţinem în formă şi în forme şi să menţinem stima de sine la cote cât mai înalte.
Să aplici pe ten ingrediente pe care le pui şi în farfurie simplu şi la îndemână. Iar nimic nu este mai simplu, să opreşti câteva fructe de sezon, o lingură de iaurt, o lingură de miere, o felie de pepene galben. Fac bine la ten, sunt accesibile ca preţ şi faci economie la buget, dar şi al kilocaloriile ingerate. Am selectat 3 reţete de măşti din ingrediente naturale, uşor de făcut şi de aplicat acasă – o mască cu pepene galben, o mască cu căpşuni şi o mască cu avocado.

Mască răcoritoare pentru ten cu pepene galben – reţetă

masca pentru ten cu pepene galben

Ingrediente

Mod de preparare
Toate ingredientele se pasesează cu un blender şi se aplică imediat pe faţă cu buricul degetelor, amestecând uşor. După circa 15 minute, tenul se curăţă cu apă rece.

Masca pentru ten cu căpşuni şi iaurt – reţetă

masca cu capsuni si iaurt pentru ten

Ingrediente

Mod de preparare
Ingredientele se mixează cu ajutorul unui mixer vertical sau pur şi simplu se pasează cu o furculiţă. Se aplică imediat pe tenul curat. Se lasă să acţioneze circa un sfert de oră, apoi se îndepărtează cu apă călduţă.

Mască pentru tenul uscat cu avocado, miere şi iaurt

masca de ten cu avocado

Ingrediente

Mod de preparare
Avocado, iaurtul şi mierea se pasează şi se aplică imediat pe tenul curat. Se lasă să acţioneze circa 15 minute, iar apoi se îndepărtează cu apă caldă.

Fotografii Shutterstock

Urmărește CSID.ro pe Google News
Mădălina Drăgoi - Editor
 Senior Editor si Fashion Stylist Acum ceva timp, mă aflam la Atena, la o conferinţă internaţională despre frumuseţe şi industria de profil. În sală erau jurnaliste din toată Europa. Reprezentau în special presa glossy. Multe dintre ele erau parcă scoase din paginile revistelor pentru ...
citește mai mult
Recomandare video
Boala de reflux gastroesofagian: ce presupune diagnosticul?