Apa termală face miracole pentru pielea iritată!

Pe timp de vară, spray-ul cu apă termală la purtător nu este doar o fiţă a unei dependente de cosmetic şi o modalitate excelentă de a fixa machiajul, ci chiar o necesitate. Proprietăţile benefice ale apei termale nu doar că răcoresc şi hidratează corespunzător pielea, ci ajută şi la tratarea diferitelor probleme dermatologice.
  • Publicat:
  • Actualizat:
Apa termală face miracole pentru pielea iritată!

Pe timp de vară, spray-ul cu apă termală la purtător nu este doar o fiţă a unei dependente de cosmetice şi o modalitate excelentă de a fixa machiajul, ci chiar o necesitate.

Proprietăţile benefice ale apei termale nu doar că răcoresc şi hidratează corespunzător pielea, ci ajută şi la tratarea diferitelor probleme dermatologice.

Să vedem care sunt aceste efecte benefice ale apei termale.
 

 

Beneficiile apei termale pentru piele

Expunerea prelungită la soare, transpiraţia abundenţă cauzată de temperaturile crescute sau acneea pot favoriza apariţia iritaţiilor. De asemenea, epilarea lasă de cele mai multe ori semne de iritaţie.  Însă, tratamentul de câteva zile cu apă termală poate ajuta la calmarea epidermului şi elimină senzaţia de mâncărime, scăzând riscul apariţiei iritaţiilor.

Înainte să te aplici fondul de ten, este recomandat să pulverizezi bureţelul aplicator cu apă termală, pentru ca machiajul să se fixeze mai bine. După ce ai terminat cu machiajul, pulverizează apă termală pe faţă, pentru un look natural şi o fixare de lungă durată.

Iar dacă trebuie să mergi în arşiţa verii, asigură-te că ai în poşetă un spray cu apă termală, pe care să îl pulverizezi pe faţă, piept sau braţe ori de câte ori simţi nevoia să te revigorezi.

Pentru un efect WOW, ţine spray-ul cu apă termală în frigider. Şi încă un sfat preţios: nu lăsa apa termală să se evapore complet pe piele, pentru că sărurile extrag apa din celulele pielii, uscând-o, ci tamponează cu dischete demachiante pentru a elimina surplusul de umezeală.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Paula Rotaru - Senior Editor
Senior Editor, [email protected] A făcut parte din echipa Ce se întâmplă, Doctore? în perioada aprilie 2013-decembrie 2023. Articolele sale cuprind informații despre diverse afecțiuni, alimentația echilibrată, îngrijirea pielii și sănătatea emoțională. Colaborări: Viața ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân
Recomandări:
Substanţele care pot creşte cu 80% riscul de avort
Substanţele care pot creşte cu 80% riscul de avort
Primul vaccin împotriva cancerului pulmonar ar putea fi gata până în anul 2030
Primul vaccin împotriva cancerului pulmonar ar putea fi gata până în anul 2030