Cristi Pascu: Ce balsam să alegi în funcţie de tipul tău de păr

Balsamul este vital atunci când ai părul creţ sau vopsit pentru că oferă strictul necesar în ceea ce priveşte hidratarea părului şi descurcarea lui.
  • Publicat:
Cristi Pascu: Ce balsam să alegi în funcţie de tipul tău de păr

Balsamul este vital atunci când ai părul creţ sau vopsit pentru că oferă strictul necesar în ceea ce priveşte hidratarea părului şi descurcarea lui. Hairstylist-ul Cristi Pascu recomandă alegerea cu atenţie a balsamului, în functie de firul de păr.

Părul fin

Femeile cu părul fin trebuie să ţină cont de structura firului de păr şi să aleagă balsam mediu hidratant, care să ofere luciu şi care să ajute la descurcarea uşoară a firelor de păr. Un balsam puternic hidratant va duce la o îngrăşare exagerată a firului de păr subţire, care absoarbe orice exces de grăsime”, declară Cristi Pascu.

Părul creţ

“Pentru părul creţ trebuie ca balsamul să aibă proprietăţi puternic hidratante, deoarece acest tip de păr, prin natura şi structura lui, are tendinţe de deshidratare şi de uscare. Un balsam pentru păr creţ trebuie să fie mai bun decât un balsam de zi cu zi, trebuie să confere părului elasticitatea de care are nevoie şi luciul care se pierde datorită porozităţii mari a firului de păr”, continuă hairstylistul.

Părul vopsit

“Balsamurile sunt, în prezent, specializate. Există balsamuri speciale pentru femeile cu părul blond, dar şi pentru cele roşcate, brunete sau şatene. Principalele inovaţii au avut loc atunci când vorbim despre blonduri, care se realizează printr-un oxidant puternic şi sunt mai intensive ca şi culoare. Există balsamuri adecvate pentru fiecare tip de păr blond, de la cel arămiu până la cel argintiu, care diferă prin ingredientele de hidratare.

Pentru celelalte culori, balsamurile sunt de intensitate medie ca şi hidratare, pentru că necesită în special o descurcare uşoară a firului de păr şi un plus de luciu”, mai spune Cristi Pascu

Părul natural

“În general, părul natural are o stare de sănătate mult superioară faţă de un păr vopsit sau un păr creţ. Părul natural şi drept are deja un luciu şi un aspect îngrijit, iar balsamul, în acest caz, nu face decât să întreţină acest luciu şi să descurce firul de păr”, concluzionează hairstylistul.

Soluţia naturală

Doamnelor care nu doresc să apeleze la un balsam specializat pentru hidratarea părului, hairstylist-ul Cristi Pascu le recomandă uleiurile naturale. Fie că vorbim despre ulei de măsline, ulei de argan sau cel de cocos, acestea trebuie aplicate în cantităţi mici şi doar pe vârfuri.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân