Cele mai simple metode de a atenua ridurile

Ridurile sunt semne ale îmbătrânirii sau a lipsei de elasticitate a pielii. Alături de protecţia tenului de soare şi de fum, există câteva metode simple pentru estomparea acestora.
  • Publicat:
Cele mai simple metode de a atenua ridurile

Ridurile sunt semne ale îmbătrânirii sau a lipsei de elasticitate a pielii. Alături de protecţia tenului de soare şi de fum, există câteva metode simple pentru estomparea acestora.

Obişnuieşte-te să dormi pe spate

Din păcate, ridurile apărute în urma somnului nu sunt doar un mit. Dormitul în anumite poziţii contribuie la această problemă. Dormitul pe-o parte creşte riscul apariţiei ridurilor în zona pomeţilor şi a bărbiei, în timp ce dormitul pe burtă face ca ridurile din jurul ochilor să se adâncească. potrivit Web MD. Cea mai slabă metodă de a preveni ridurile apărute în urma somnului este să te obişnuieşti să dormi pe spate. 

Consumă mai mult peşte, mai ales somon

Dermatologii susţin importanţa pe care o au acizii graşi esenţiali în hrănirea şi menţinerea unui aspect sănătos al pielii. Somonul (alături de alţi peşti de apă rece) este o sursă excelentă de proteine, secretul unui ten sănătos. Este şi o sursă bună de acizi graşi omega – 3, care pot ajuta la estomparea ridurilor prin stimularea restructurării celulelor pielii. 

Nu te încrunta 

Mişcările faciale repetitive – cum ar fi încruntatul – crează un canal sub suprafaţa pielii. În cele din urmă, acesta se transformă în rid. Poartă ochelari de citit, dacă ai nevoie de ei şi ochelari de soare pentru a proteja pielea din jurul ochilor de efectele razelor ultraviolete. 

Întrodu în rutina de îngrijire acizii Alfa hidroxi (AHA)

Acidul Alfa-hidroxi (AHA) este unul dintre cele mai importante ingrediente care luptă cu ridurile şi este folosit ca metodă de înfrumuseţare încă din Antichitate. Îl găseşti sub mai multe forme: acid glicolic, acid citric, acid lactic, acid tartaric, acid malic, derivaţi din acizii de fructe. AHA este un exfoliant care pătrunde în suprafaţa pielii „topind” celulele moarte, lăsându-le pe cele noi să iasă la suprafaţă. Anumite tipuri de AHA ajută şi la producerea colagenului

Înlocuieşte cafeaua cu o cană de cacao

Într-un studiu publicat în Journal of Nutrition, se arată că  boabele de cacao contin niveluri ridicate de epicatchine si catechine, protejează pielea de  soare şi au efect de hidratarea. Spre deosebire de cafea care usucă tenul, persoanele care au consumuat cacao  au avut pielea mai fină. 

Nu exagera cu spălatul pe faţă

Potrivit dermatologilor de la Universitatea din Maryland apa de la robinet îndepărtează barierele naturale ale pielii, care protejează împotriva ridurilor. Dacă produsul de curăţare nu este suficient de hidratant, alege o apă micelară sau o spumă de curăţare, pentru că sunt mai delicate. 

Încearcă tratamente locale cu Vitamina C

Cercetătorii de la Universitatea Tulane au descoperit că vitamina C poate creşte producţia de colagen, protejează împotriva daunelor cauzate de razele UVA şi UVB şi corectează problemele de pigmentare. Vitamina C este benefică pentru probleme inflamatorii ale pielii. Însă, nu uita că pe lângă aplicarea topiă a vitaminei C nu strică niciodată un meniu bogat în fructe şi legume cu un conţinut ridicat de vitamina C,

Mănânca mai multă soia

Un studiu publicat de European Journal of Nutrition susţine că soia îmbogăţită cu proteine din peşte, vitamine, extracte de ceai alb, sâmburi de strugure şi rosii îmbunătăţeşte structura pielii şi îi redă fermitatea în doar 6 luni.  

Ai grijă de pielea ta în fiecare zi

Dacă vrei să ai o piele sănătoasă şi fermă, cu mai puţine riduri, trebuie să respecţi aceste spaturi zi de zi.

  • Evită să stai în exces la soare
  • Foloseşte cremele cu factor de protecţie solară în fiecare zi
  • Nu fuma
  • Foloseşte o cremă hidratantă 
Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”