Ce te îmbătrânește mai repede decât trecerea anilor: 4 factori favorizanți ai îmbătrânirii premature

  • Publicat:
Ce te îmbătrânește mai repede decât trecerea anilor: 4 factori favorizanți ai îmbătrânirii premature
Sursa foto: shutterstock

Dieta dezechilibrată, expunerea prelungită la soare sau stresul sunt doar câțiva din factorii favorizanți ai îmbătrânirii premature. Dacă vrei să eviți aceste lucruri nocive pentru sănătatea pielii tale, iată ce ai de făcut! 

4 acțiuni ce te îmbătrânesc prematur

Dieta care favorizează inflamațiile

Dacă și tu obișnuiești să consumi uleiuri vegetale, carne roșie, pâine albă, alimente procesate sau zahăr, oprește-te chiar în momentul acesta. Aceste alimente provoacă inflamațiile cronice, care la rândul lor pot accelera formarea ridurilor și petelor pigmentare. 

O dietă sănătoasă, bogată în nutrienți necesari organismului, în fructe și legume, dar și în proteine și grăsimi sănătoase va susține sănătatea pielii tale.

Citește și: Consumul excesiv de zahar duce la îmbătrânirea prematură a pielii.

Expunerea prelungită la razele solare

Soarele are efecte benefice asupra pielii și sănătății în general. Însă expunerea prelungită și fără factor de protecție poate afecta serios aspectul pielii. Aceasta poate îmbătrâni vizibil, se va rida, iar petele de tot soiul nu vor întârzia să apară la rândul lor.

Încearcă să aplici factor de protecție cu SPF ori de câte ori ieși din casă. Nu numai vara, ci și iarna. Razele ultraviolete pot deveni intense oricând, în orice anotimp. 

Citește și: Îngrijeşte-te corect vara pentru a opri îmbătrânirea prematură a pielii!

Aplicarea greșită a machiajului pe față

Machiajul are un singur rol: acela de a îți pune în valoare trăsăturile chipului. Dacă, însă, nu este corect aplicat, acesta poate urâți sau chiar îmbătrâni tenul. Folosește, așadar, fondul de ten potrivit, nuanța potrivită, produsele recomandate tipului tău de ten și nu exagera nici cu machiajul. Nu îți încărca tenul mai mult decât este necesar.

Mai mult, un machiaj simplu, fin, discret este ca o carte de vizită și transmite decență, frumusețe, clasă. Unul încărcat sau excesiv însă te poate arunca în zona vulgarității.

Citește și: Cum ne îngrijim corect pielea din jurul ochilor pentru a evita îmbătrânirea prematură?

Stresul constant

Nimic nu îmbătrânește mai tare organismul uman decât grijile, problemele sau anxietatea. Preocupă-te și tu, așadar, de sănătatea ta emoțională. În caz contrar, vei îmbătrâni înainte de vreme. Și tu și corpul și pielea ta. Odihnește-te, lasă grijile deoparte, bucură-te de lucrurile bune din viața ta. Iar trupul tău îți va mulțumi!

Surse: Cleveland Clinic, Liwli, Web Md

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân