Căderea sau subțierea părului la menopauză – ce soluții ai la îndemână? (P)

  • Publicat:
Căderea sau subțierea părului la menopauză - ce soluții ai la îndemână? (P)

Menopauza este o stare naturală pe care o atinge orice femeie, după ce epuizează toţi foliculii reproducători. Practic, se consideră instalarea menopauzei perioada de minimum 12 luni lipsită de menstruaţie, perioadă în care nu se mai eliberează ovule şi estrogen. Menopauza se instalează în mod normal între vârsta de 40 şi 55 de ani, însă în unele cazuri chiar şi mai devreme.

Menopauza vine cu o serie de modificări hormonale complexe în organism. Lipsa elasticităţii pielii, căderea excesivă a părului, instabilitatea emoțională sunt câteva dintre manifestările directe ale menopauzei. Poate cea mai păcătoasă dintre manifestări este legată de pierderea părului.

Dacă în mod normal se pierd zilnic în jur de  80-100 de fire de păr, instalare menopauzei poate determina pierderea unui volum mult mai mare, drept urmare se apare aspectul de păr rărit.

Specialiştii atrag atenția că intervenția medicamentoasă în astfel de situații nu este benefică, întrucât orice substanţă ar putea face ravagii asupra organismului în această perioadă. Până la realizarea echilibrului hormonal sunt recomandate intervențiile neinvazive, de cosmetizare a părului rărit sau a firelor subțiate. Abia după instalarea stării de normalitate se poate face o evaluare şi se poate interveni în alt mod.

Înainte și după Toppik

Nanofibrele Toppik – soluții eficiente pentru păr rărit

Dacă vorbim de produse cosmetice eficiente, cea mai evidentă alegere sunt fibrele pentru păr rar de la Toppik. Acestea sunt realizate din cheratină, o substanţă foarte asemănătoare ca structură cu cea a părului natural. Fiind încărcate electrostatic, la aplicare nanofibrele de ‘atașează’ și se lipesc de firele de păr, oferind instant aspectul de păr des și bogat, complet natural;

Părul înainte și după nanofibrele Toppik

Foarte important de reținut că fibrele pentru păr rar Toppik nu sunt un tratament pentru căderea părului şi nici remediu pentru regenerarea acestuia, ci doar o soluție cosmetică temporală, care îmbunătăţește aspectul fizic rapid, ușor, fără efort.

Cum funcționează și cum se aplică?

Fibrele de cheratină vin sub formă de pudră, însă se pot aplica și ca un spray, cu ajutorul unui accesoriu special. Acesta asigură o aplicare mai precisă și mai uniformă a nanofibrelor, pentru un efect cât mai natural.

După aplicare, tot ce rămâne de făcut e să tasati ușor părul cu vârful degetelor pentru a distribui nanofibrele până la rădăcina. Iar la final pentru un plus de siguranță, puteți aplica 2-3 pufuri de fixativ, care să întărească și mai mult legătura dintre nanofibre și firele de păr.

Nuanțe nanofibre Toppik

Fibrele pentru păr rar de la Toppik sunt disponibile în 9 nuanțe de culoare, întreaga gamă de la șaten la blond, chiar și cărunt sau alb. La fel, flacoanele de nanofibre sunt de 3 dimensiuni diferite, evident cel mai mare oferind cel mai bun raport cantitate-preț. Pachetul recomandat pentru început, numit Toppik Starter Kit, conține flaconul de nanofibre și toate accesoriile disponibile, ca să vă ajute să obțineți cele mai bune rezultate încă de la prima utilizare.

Utilizatoarele care aleg să mascheze părul rărit cu fibrele Toppik trec mai ușor peste perioada delicată de premenopauză şi menopauză. Fiindcă efectul este instant, acestea oferă un boost de încredere și ajută la creșterea stimei de sine. Sunt soluția ideală atunci când apare un eveniment mai important sau zi de zi, fiindcă aplicarea lor durează doar 30 de secunde și pot fi ușor de integrat în rutină zilnică de dimineață.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân